Haku

Ajankohtaiset uutiset

Uutiset

Vakuutukset elämän eri vaiheissa – hyvä tietää

Elämän varrella eri vakuutukset korostuvat – nuoren vakuutustarpeet ja tiedot vakuutuksista ovat todennäköisesti erilaiset kuin perheellisen. Omaisuuden ja iän karttuminen sekä muutokset elämäntilanteessa vaikuttavat vakuutusturvaan. Tutustu tietopakettiimme ja lue lisää oppaistamme.

Uutiset

Matkavakuutus - rahanhukkaa vai tärkein matkakumppani?

Matkavakuutus on tärkeä osa matkustamista niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Se tarjoaa turvaa ja suojaa siltä varalta, että matka saa odottamattomia käänteitä – mahdollisesti jo ennen matkan alkua. Matkavakuutus korvaa matkustajille ja matkatavaroille matkalla sattuneita vahinkoja.

Uutiset

Blogi: Skuuttionnettomuudet - vakavia vammoja ja vakuutuskysymyksiä

Sähköpotkulaudoilla eli skuuteilla sattuneet onnettomuudet voivat olla arvaamattomia ja erittäin ikäviä tilanteita. Onnettomuuksista voi seurata erilaisia vammoja, kuten ruhjeita, murtumia, haavoja ja hammasvammoja. Hoitoihin liittyvät kulu saattavat kasvaa suuriksi ja tämä herättää kysymyksiä vakuutusturvasta. Vakuutuksiin liittyvät korvauskysymykset ovat ratkenneet vakuutusyhtiöissä, eikä niitä ole juurikaan tullut FINEen, vaikka tapaturmavakuutuksista kysytäänkin toiseksi eniten kaikista vakuutuksista FINEstä.

Uutiset

IhanFINE podcast: Oma vakuutus lemmikille?

Kun karvakuono sairastaa, eläinlääkärilasku voi kasvaa suureksi. Moni lemminkin omistaja miettii, kannattaisiko koiran tai kissan sairauksiin ja tapaturmiin varautua vakuutuksella. Entä korvaako vakuutus, jos koira tuhoaa omaisuutta tai vahingoittaa toista koiraa?

Uutiset

Myrskyt, tuholaiset ja muut haaverit kesämökillä – miten varautua vahinkoihin ja estää niitä?

Onnistuneen kesämökkikauden varmistamiseksi voi monia asioita ennakoida ja tarkistaa etukäteen.  Vakuutukset auttavat niissä tilanteissa, kun vahinko on jo tapahtunut. Moniin vahinkoihin voi varautua ja niitä myös ennaltaehkäistä riittävillä kunnossapito- ja tarkastustoimenpiteillä sekä suojeluohjeiden noudattamisella. Lue ja käy läpi FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan kokoamat keskeiset ohjeet ennen kesämökkikauden alkua.

Uutiset

Mökkisesonki alkaa – onhan mökkisi vakuutusturva kunnossa?

Mökkikauden alkaessa on hyvä tarkistaa, että vakuutukset ovat kunnossa myös mökillä. IhanFINE-podcastin viidennessä jaksossa on vieraana FINEn vakuutusasiantuntija Jenni-Maria Pippola. Hän kertoo muun muassa, pitääkö saunarakennukset ja grillikatokset vakuuttaa erikseen, ja mitä myrskyvahinkoja vakuutus kattaa.

Uutiset

Läheisen kuolema – opas käytännön järjestelyihin ja tukeen

Läheisen kuolemaan liittyy monia käytännön järjestelyitä, joiden tekeminen surun keskellä voi olla raskasta ja tuntua vaikealta. Suomi.fi:n verkkosivuilla julkaistu opas: ’Läheisen kuolema’ ohjaa omaisia asioiden hoidossa ymmärrettävällä tavalla, askel kerrallaan eteenpäin.

Uutiset

Edunvalvontavaltakirja mukaan kodin kansioon, tee se ajoissa

Moni saattaa kokea edunvalvontaan liittyvät asia hyvinkin kaukaisiksi, itselle vieraaksi ja vaikeasti hahmotettavaksi kokonaisuudeksi. Asian käsittelyä ja valtuutuksen tekoa tulee helposti siirrettyä tuonnemmaksi tulevaisuuteen.

Uutiset

Autoilijan tärkeimmät vakuutukset ja mitä ne kattavat?

Autoilijan tärkeimmät vakuutukset ovat lakisääteinen liikennevakuutus ja vapaaehtoinen autovakuutus eli kaskovakuutus.

Uutiset

Vuosikertomus kokoaa neuvonnan aiheet ja riitojen syyt

FINEn vuoden 2022 vuosikertomus sisältää keskeiset havainnot neuvontaan tulleista kysymyksistä sekä riitojen syistä vakuutus-, pankki- ja sijoitusasioissa. Vuosikertomuksessa kuvataan finanssiasioissa pinnalla olleita isoja teemoja ja luodataan myös tulevaisuutta näissä asioissa.

Uutiset

Mitä autovakuutuksista pitää tietää? - kuuntele podcast

Autoilija tarvitsee aina vähintään yhden vakuutuksen - pakollisen liikennevakuutuksen. Ilman sitä ei rattiin ole asiaa. Mutta mihin sitä kaskoa tarvitaan? Entä miten laaja kasko on tarpeen? Tien päälle ei kannata lähteä, jos auton vakuutusasiat arveluttavat.