Haku

Ajankohtaiset uutiset

Uutiset

Mitä autovakuutuksista pitää tietää? - kuuntele podcast

Autoilija tarvitsee aina vähintään yhden vakuutuksen - pakollisen liikennevakuutuksen. Ilman sitä ei rattiin ole asiaa. Mutta mihin sitä kaskoa tarvitaan? Entä miten laaja kasko on tarpeen? Tien päälle ei kannata lähteä, jos auton vakuutusasiat arveluttavat.

Tiedotteet Uutiset

Matkan keskeytyminen ja matkalla sairastuminen – kuka vastaa kuluista?

Matkan keskeytyminen ja matkalla sairastuminen nousevat toistuvasti esiin matkavakuutuksien neuvonnassa FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnassa. Erityisesti epätietoisuus sairauksista aiheutuneiden korkeiden hoitokulujen korvaamisesta aiheuttaa kysymyksiä. Kokosimme yhteen matkaajalle tärkeitä perustietoja, jotka on hyvä ottaa haltuun jo ennen matkalle lähtöä.

Uutiset

Mitä matkavakuutus kattaa? - kuuntele podcast

Reissussa maailmalla ja kotimaassa voi sattua ja tapahtua kaikenlaista odottamatonta. Millaista turvaa matkavakuutus antaa lomalla sattuviin tapaturmiin? Entä korvaako vakuutus, jos sairastut vatsatautiin kesken kaukomatkan tai lompakkosi varastetaan?

Uutiset

Kotivakuutusasiat ja huijaukset näkyivät FINEssä eniten viime vuonna

FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvontaan otettiin vakuutus-, pankki- ja sijoitusasioissa vuoden 2022 aikana yhteyttä noin 9 000 kertaa. Eniten kysyttiin kotivakuutuksiin, lähinnä vahingon korvattavuuteen ja vesivahinkoihin liittyvistä asioista. Pankkiasioissa huijauksiin liittyneiden tapausten määrä jatkoi edelleen kasvuaan.

Uutiset

Kuka korvaa, jos liukastut?

Kuka korvaa, jos liukastut jäällä ja kolhit itsesi astetta vakavampiin vammoihin? Menetätkö oikeuden korvauksiin, jos valitsit väärät kengät roskienvientireissulle? IhanFINE-podcastin uudessa jaksossa puhutaan siitä, mitä liukastumisista ja niiden aiheuttamista harmeista olisi hyvä tietää.

Tiedotteet

Asiakkaita huijataan verkkopankilta näyttäville valesivustoille

Huijaustapauksiin liittyvien yhteydenottojen määrä FINEen on lähes kaksinkertaistunut edelliseen vuoteen verrattuna. Suurin osa tapauksista ja niiden selvittelystä liittyy asiakkaan erehdyttämiseen pankin verkkopankilta näyttäville huijaussivuille. Yhteydenottoja on tullut kaikkiaan 450, joista suurin osa on käsitelty neuvonnassa ja noin 100 on saatettu riita-asiana Pankkilautakunnan käsiteltäväksi.

Uutiset

IhanFINE-podcast: Kuinka tunnistaa nettihuijaus?

Huijattiinko sinua nettikirpputorilla? Tunnistatko verkkohuijauksen vaarattomasta viestistä? IhanFINE-podcastin toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa puhutaan siitä, miten nettihuijausyritykset voi tunnistaa ja miten tulee toimia, jos joutuu huijatuksi. Juontaja Kati Tammensolan vieraana on FINEn asiantuntija Sasu Heino, joka on perehtynyt erityisesti nettihuijauksiin ja niiden korvauskäytäntöihin.

Uutiset

Anu Koskenvuo FINEn uudeksi toimitusjohtajaksi

FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu OTK, VT Anu Koskenvuo. Hän aloittaa toimitusjohtajan tehtävässä 23.1.2023. Koskenvuolla on pitkä kokemus monipuolisista vahinkovakuuttamisen asiantuntija- ja johtotehtävistä. Koskenvuo siirtyy FINEen Aktia Henkivakuutus Oy:n operatiivisen johtajan tehtävästä, missä hän on kerryttänyt kokemusta myös henkivakuuttamisesta sekä pankki-, säästö- ja sijoituspalveluista.

Uutiset

Kuultua, kysyttyä ja selvitettyä – neuvonnan nostot

Seuraa näiltä sivuilta päivittäisiä nostoja asiakkaiden kysymyksistä vastauksineen. Mukana on kiinnostavia, erilaisia, ajankohtaisia ja haastaviakin kysymyksiä jokaiselle arkipäivälle jouluun saakka.

Uutiset

Ensimmäisen vakuutuksen hankinta – mitä, mistä, kuinka ja mitä varten?

Mopon vakuutus, kotivakuutus opiskelijalle, matkavakuutus reissuun? Nuorten ensimmäiset vakuutukset liittyvät tyypillisesti mopon tai auton hankintaan, uuteen omaan kotiin tai opiskelija-asuntoon muuttoon tai matkailuun.

Uutiset

Digipalvelujen rinnalle tarvitaan ihmiskontakti – FINE peräänkuuluttaa toimivaa puhelinpalvelua

Jopa 400 000* suomalaisen arvioidaan olevan digisyrjäytymisvaarassa. Lisäksi digipalvelut aiheuttavat päänvaivaa myös digitaitoisille, etenkin ongelmatilanteissa. FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan mielestä hyvin toimivien digipalveluiden rinnalla pitää edelleen kehittää puhelinpalvelua ja sen joustavaa saatavuutta.

Mielipiteesi on meille tärkeä!

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme vastaamalla lyhyeen kyselyymme

Ole ystävällinen ja vastaa seuraaviin väittämiin

 
 
   

Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

Muuta evästeasetuksia