Haku

Koti-, kiinteistö-, eläin- ja omaisuusvakuutukset

Näissä asioissa autamme

Koti-, kiinteistö-, eläin- ja omaisuusvakuutukset

Omaisuutta koskevissa vakuutusasioissa neuvomme ja vastaamme kysymyksiin, jotka liittyvät esimerkiksi vakuutusyhtiön antamaan korvauspäätökseen, vakuutussopimuksen ehtoihin, korvauspiiriin, lainsäännöksiin tai menettelytapoihin.

Näissä vakuutuslajeissa kysymykset liittyvät usein sisätilojen vesi- ja kosteusvahinkojen, laite- tai putkirikkojen ja luonnonvesien aiheuttamien vahinkojen korvaamiseen, ikäpoistoihin, korvauksen määrään ja käsittelyaikoihin.

Koti- ja kiinteistövakuutuksien vuoto-, myrsky- ja palovahinkojen korvauskysymykset liittyvät usein ikävähennyksiin, ehtotulkintoihin sekä vahinkotapahtuman äkillisyyttä ja ennalta arvaamattomuutta koskeviin tulkintakysymyksiin.

Eläinvakuutusasioissa on useimmiten kyse siitä, onko lemmikkieläimen vaiva tai sairaus sellainen, että siihen liittyvät eläinlääkärikulut korvataan vakuutuksesta. Useimmissa eläinvakuutuksissa on rajattu korvattavien vahinkojen ulkopuolelle esimerkiksi perinnöllisten tai synnynnäisten sairauksien hoitamisesta aiheutuneet kulut.

Omaisuusvakuutuksiin liittyvät kysymykset voivat koskea esimerkiksi metsä- ja venevakuutuksiin liittyviä sopimus- ja korvausasioita. Kyse saattaa olla myös esimerkiksi matkapuhelimeen tai muuhun omaisuuteen liittyvästä tuotevakuutus- tai vahinkoasiasta.