Haku

Uutiset ja tiedotteet

  Oppaat

   Läheisen kuolema – opas käytännön järjestelyihin ja tukeen

   Läheisen kuolemaan liittyy monia käytännön järjestelyitä, joiden tekeminen surun keskellä voi olla raskasta ja tuntua vaikealta. Suomi.fi:n verkkosivuilla julkaistu opas: Läheisen kuolema ohjaa omaisia asioiden hoidossa ymmärrettävällä tavalla, askel kerrallaan eteenpäin.

   Selkeästi jäsennelty opas kokoaa tietoa muun muassa kuoleman jälkeen omaisille vastaan tulevista tehtävistä, hautajaisten järjestämisestä, perunkirjoituksesta, vakuutuskorvausten ja tukien hakemisesta sekä muista käytännön järjestelyistä.

   Digi- ja väestötietoviraston koordinoimaan hankkeeseen on osallistunut laaja joukko viranomaisia, järjestöjä ja muita toimijoita. FINE on asiantuntijaorganisaationa ollut mukana erityisesti finanssiasioiden hoitoa sisältävien osioiden sisällöntuotannossa. Oppaan suunnittelussa on hyödynnetty parhaiden asiantuntijoiden tietoa sekä kokemusta kysymyksistä, jotka ovat läheisen menettäneelle henkilölle keskeisempiä.

   Yhteistyössä ovat mukana Asianajajaliitto, Digi- ja väestötietovirasto, Eläketurvakeskus, Kela, Kirkkohallitus, Maanmittauslaitos, Nuoret Lesket ry, Oikeusministeriö, Poliisi, Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry, Surevan kohtaaminen -toiminta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Ulkoministeriö, FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta ja Verohallinto.

   Lisätietoa pankki ja vakuutusasioiden hoidosta kuolinpesässä

   Tutustu myös FINEn laatimaan ja vuonna 2023 päivitettyyn oppaaseen Pankki- ja vakuutusasiat kuolinpesässä - ohjeita kuolinpesän osakkaille.

    

    

   Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

   Palaute julkaisusta

   Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

   Kiitos!

   Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

   Muuta evästeasetuksia