Haku

Ajankohtaista

Suodata / Sisältö:

Suodata /  Vuosi:

Tutustu

FINE 50 vuotta – juhlavuoden sisällöt

Lue, katso ja kuuntele: vähän historiaa, paljon tätä päivää sekä kiinnostavia ajatuksia tulevaisuudesta. Artikkeleita ja podcasteja näillä sivuilla.

Blogi Uutiset

Blogi: Mallia sovittelevasta neuvonnasta?

Blogi | Anu Koskenvuo - Julkinen riitely eri kanavissa yleistyy, ja kärkevillä mielipiteillä kalastellaan usein enemmän huomiota, kuin ratkaisuja. Sovittelevalla asenteella olisi kuitenkin mahdollista päästä parempiin tuloksiin, muistuttaa FINEn toimitusjohtaja Anu Koskenvuo blogissaan. FINE ratkoi viime vuonna lähes 11 000 vakuutus- ja rahoitusasioihin liittyvää yhteydenottoa, joista valtaosa selvisi neuvonnalla.

Uutiset

Ota oma talous haltuun: osa 1

Mikä oli edellisen kuukauden suurin rahasyöppö? Kuinka paljon maksan eri suoratoistopalveluista? Paljonko elämäni maksaa? Raha-asiat herättävät usein kysymyksiä ja oman talouden haltuun ottaminen voi tuntua haastavalta, mutta se kannattaa. Tässä artikkelissa käymme läpi talouden hallinnan perusperiaatteita, keskittyen etenkin budjetointiin.

Uutiset

Ota oma talous haltuun: osa 2

Oman talouden pitkän aikavälin suunnittelu on jatkuva prosessi, jossa asetetaan taloudellisia tavoitteita tulevaisuutta varten ja suunnitellaan, miten nämä tavoitteet saavutetaan. Se kattaa useita asioita aina budjetin laatimisesta säästämiseen, velan hallintaan ja varautumiseen. Talouden suunnittelun aikahorisontin pidentämisen tarkoituksena on varmistaa, että rahatilanteesi on riittävän hyvä nyt ja tulevaisuudessa.

Uutiset

Ota oma talous haltuun: osa 3

Kenelle sijoittaminen kuuluu? Miten aloittaa sijoittaminen? Kumpi on järkevämpi valinta: arvo-osuustili vai osakesäästötili? Tässä artikkelissa käsitellään sijoittamista ja sen aloittamista. Tämä artikkeli on kolmas osa Ota oma talous haltuun -sarjaa. Artikkelisarjan ensimmäisessä osassa käsiteltiin oman talouden hallintaa ja toisessa osassa kerroimme oman talouden pitkän aikavälin suunnittelusta.

Uutiset

Ota oma talous haltuun: osa 4 - opiskelijan budjetti

Opiskeluaika on monelle nuorelle ensimmäinen kerta, kun omasta taloudesta ja sen hallinnasta pitää ottaa täysi vastuu itse. Talouden hallinta ja budjetointi ovat taitoja, jotka auttavat opiskelijaa selviytymään arjessa ja vähentävät stressiä. Hyvä talouden suunnittelu voi myös auttaa opiskelijaa keskittymään paremmin opintoihinsa ilman jatkuvaa huolta rahasta – ja etenkin sen riittämisestä. Tässä artikkelissa kerromme esimerkiksi, miksi talouden suunnittelu on tärkeää, mistä opiskelijan budjetti koostuu ja jaamme vinkkejä budjetointiin.