Haku

Tietoa FINEstä

Organisaatio

FINE on finanssialalla toimiva organisaatio, johon kuuluvat neuvontatoimistona toimiva Vakuutus- ja rahoitusneuvonta, Vakuutuslautakunta, Pankkilautakunta ja Sijoituslautakunta, johtokunta sekä hallitus.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto, Finanssivalvonta ja Finanssiala ry perustivat FINEn 1.1.2009, jolloin aiemmin erillään toimineet Kuluttajien vakuutustoimisto, Vakuutuslautakunta, Pankkialan asiakasneuvontatoimisto ja Arvopaperilautakunta (nykyisin Sijoituslautakunta) yhdistyivät yhdeksi finanssialan sopimuspohjaiseksi asiakasorganisaatioksi FINEksi.

​​​​​​​

Tehtävät

FINEn tehtävänä on neuvoa kuluttajia, pienyrittäjiä ja niihin verrattavia asiakkaita heidän vakuutus-, pankki- ja sijoitustoiminnan ongelmatilanteissa, sekä ratkaista niihin liittyviä valitusasioita.

FINEn palvelut ovat asiakkaille maksuttomia.

FINE pyrkii edistämään finanssialan asiakkaiden etua ja alan käytäntöjen tervettä kehitystä. FINE ottaa osaa myös lainsäädännön valmisteluun.

FINE tekee oppaita ja vertailuja finanssiosaamisen lisäämiseksi sekä osallistuu finanssiosaamisen yhteistyöhankkeisiin, pyrkii parantamaan maksukorttien turvallista käyttöä ja edistää talousosaamista.

Johto

Toimitusjohtaja Anu Koskenvuo (23.1.2023 alkaen)
Johtava lakimies Harri Isokoski
Johtava lakimies Tuomas Siirala
Viestintäpäällikkö Elina Antila

Viestintä

Viestintäpäällikkö Elina Antila

Ulkomaiset ADR-toimijat

Lisätietoa Euroopan komission ylläpitämästä luettelosta tuomioistuinten ulkopuolisista riidanratkaisijoista täällä, FIN-NET yhteistyöverkostosta täällä ja oppaassa Kuluttaja ulkomaisen vakuutusyhtiön asiakkaana täällä.

Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

Muuta evästeasetuksia