Haku

Säästä ja sijoita viisaasti on uusi opas aivan tavalliselle säästäjälle

Mitä perusasioita rahasta, säästämisestä ja sijoittamisesta olisi jokaisen hyvä tietää? Miten voisin saada oman talouteni ja sen suunnittelu paremmin hallintaani? Millä perustiedoilla selviäisin niin tavallisessa arjessa kuin yllättävissä kriisitilanteissa? FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan uusi opas: Säästä ja sijoita viisaasti kokoaa perusasiat säästämisen ja sijoittamisen eri muodoista ja kertoo vaihtoehdoista, joita tavalliselle säästäjälle ja sijoittajalle on tarjolla.

”Saimme idean oppaaseen neuvontaamme soittavilta asiakkailtamme. Oppaan sisältö ja käsiteltävien aiheiden valinta perustuu niihin kysymyksiin, epäselvyyksiin ja sudenkuoppiin, joita viime vuosien aikana meille tulleista asiakasyhteydenotoista on ilmennyt”, johtava neuvonantaja Ville Raulos sanoo.

”Asiakkailla tuntuu olevan tarve varmistaa monimutkaisiin sijoitustuotteisiin liittyviä perusasioita FINEn kaltaiselta riippumattomalta ja puolueettomalta taholta. Teimme yleistajuisen perusoppaan tätä tarvetta varten”, Raulos jatkaa.

Oppaan lukemalla saa nopean ja käytännöllisen yleiskuvan avukseen kun miettii raha-asioidensa suunnittelua ja säästämisen vaihtoehtoja.

”Rahan käyttö ja säästöjen merkitys korostuu erityisesti erilaisissa kriisitilanteissa, jolloin rahaa ei usein ole käyttää aikaisempaan tapaan ja vararahastolle olisi tarvetta. Tutustumalla säästämisen vaihtoehtoihin ja valitsemalla itselle sopivin tapa säästää ja sijoittaa on ensimmäinen askel tasapainoisempaan taloudenhallintaan tulevaisuudessa”, Raulos sanoo.

Oppaan ovat kirjoittaneet neuvonnassa ja riidanratkaisussa mukana olevat FINEn asiantuntijat. Oppaassa on mukana perustietoa muun muassa tilisäästämisestä rahastosijoittamiseen ja asuntosijoittamisesta yksilöllisiin eläkevakuutuksiin. Myös virtuaalivaluuttojen hyvät ja huonot puolet käydään läpi sekä varoitetaan erilaisista hujauksien muodoista ja niiden tunnusmerkeistä.

Lue opas: Säästä ja sijoita viisaasti – eväitä sijoittamiseen tutustuvalle.

Lisätietoa:

Ville Raulos, johtava neuvonantaja, p. 09 6850 1232, ville.raulos(at)fine.fi
Elina Antila, viestintäpäällikkö, p. 040 548 3838, elina.antila(at)fine.fi

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!