Haku

Uutiset ja tiedotteet

  Oppaat

   Vakuutuslautakunta tarkasteli tavaroita ja palveluita koskevaa tasa-arvodirektiiviä henkilövakuutusasiassa

   FINEn Vakuutuslautakunta on antanut ratkaisusuosituksen  tapauksessa, jossa oli riitaa lapsen syntymän yhteydessä aiheutuneiden hoitokulujen korvattavuudesta. Lautakunta arvioi tapauksessa myös sitä, oliko raskaudentilasta tai synnytyksestä johtuvien kustannuksien korvattavuuden rajoittaminen hoitokuluja korvaavassa sairausvakuutuksessa hyväksyttävää.

   Kysymystä käsiteltiin sukupuolen käyttämistä vakuutuksessa ja riskiarvioinnissa koskevan vakuutusyhtiölakien säännöksen perusteella sekä tavaroita ja palveluita koskevan tasa-arvodirektiivin (2004/113/EY) ohjausvaikutus huomioiden.

   Ratkaisusuosituksen mukaan sukupuolta ei yksin saa käyttää perusteena vakuutuksessa maksettavaa etuutta laskettaessa. Vakuutuslautakunnan mukaan vakuutuksenantajalla on kuitenkin lähtökohtainen oikeus määrittää vapaaehtoisissa vakuutuksissa vakuutuksen korvauspiiri. Vakuutuslautakunta katsoi, että raskaudentilasta tai synnytyksestä johtuvien kustannuksien rajaamiselle korvauspiirin ulkopuolelle ei ollut estettä, kun kysymyksessä oli hoitokuluja korvaava vapaaehtoinen henkilövakuutus. Vakuutuslautakunta ei suositellut muutosta vakuutusyhtiön tekemään ratkaisuun.

   Lue ratkaisusuositus täältä >>

   Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

   Palaute julkaisusta

   Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

   Kiitos!