Haku

Talousosaaminen vahvasti esillä ’European Money Week’ –teemaviikolla

Tällä viikolla on vietetty kansainvälistä Global Money Week -teemaviikkoa. Viikon aikana 14.-18.3 nostetaan taloudenhallintaa edistäviä kampanjoita esiin ja kerrotaan mm. twitterissä (# EMW2016) finanssialan eri toimijoiden hankkeista.

Taloustietojen ja -taitojen parantaminen on yksi tärkeä tavoite myös FINEn toiminnassa. Olemmekin mukana useissa yhteistyöhankkeissa eri sidosryhmien kanssa:

  • Oman talouden hallinnan tapoja harjoitellaan Zaldo.fi –verkkosivustolla. Yhdeksäsluokkalaisille suunnatun sivuston ja siellä olevan kilpailun talouden hallinnasta ja rahan käytöstä  kävi tänä vuonna läpi yli 100 luokkaa. Kilpailun arvonnassa 500 euron rahapalkinnon voitti Puistolan peruskoulun 9. valinnainen talouskurssin luokka Helsingistä. FINE järjestää kilpailua yhteisvoimin Finanssialan Keskusliiton ja Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa. Katso lisää: Zaldo.fi.

 

  • Maksukorttien väärinkäyttöön liittyviin kysymyksiin vastataan FINEen neuvonnassa päivittäin. Moniin kysymyksiin löytyy vastauksia paitsi FINEn verkkosivuilta niin myös Korttiturvallisuus.fi –sivustolta. Sinne on koottu tietoa muun muassa verkossa asioinnista, sulkupalvelun käytöstä ja lähimaksamisesta. Sivustoa ylläpitävät FINE, poliisi sekä finanssialan toimijat: pankit ja operaattorit. Lue lisää Korttiturvallisuus.fi.

 

  • Talousguru-kilpailu on lukiolaisten valtakunnallinen kilpailu talousasioista. Tämän vuoden voittajaksi hatutettiin 4.3. Maija Löyskä, Etelä-Tapiolan lukiosta. Kilpailua järjestävät FINE, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto ja Finanssialan Keskusliitto. Lue lisää Talousgurusta Facebookista.

 

  • Lukuisat oppaat ja vertailut vakuutus- ja pankkiasioissa tarjoavat kuluttajille tietoa asioidensa hoitoon. Tuoreimpien julkaisuja löydät seuraavista aiheista: Pankki- ja vakuutusasiat parisuhteen päättyessä, 10 kysymystä tuote- ja kotivakuutuksesta, Mitä matkavakuutus korvaa, jos sairaus pahenee matkalla jne. Tutustu oppaisiin täällä.

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!