Haku

Matkavakuutukset eivät korvaa koronatestejä todistuksia varten

Yhä useampi miettii matkakuumeen iskiessä, millaisia vaikutuksia koronapandemialla voi olla omiin matkasuunnitelmiin ja matkustamiseen, ja mitä vakuutukset korvaavat yllättävissä tilanteissa.

Asiantuntija Katja Lappi FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnasta vastaa matkustamisesta haaveilevien kysymyksiin:

Olen lähdössä matkalle ja kohdemaa vaatii todistuksen koronatestistä. Korvaako matkavakuutus kulut?

Matkavakuutus ei korvaa kuluja, joita tulee koronatestin ottamisesta todistusta varten. Tällaiset todistukset kuuluvat yleisiin matkustamiseen liittyviin kuluihin, samoin kuin esimerkiksi rokotukset, rokotustodistukset ja viisumit.

Suunnittelemme koko perheen matkaa etelään. Mitä jos joku meistä sairastuu koronaan tai joutuu karanteenin ennen matkaa tai matkalla?

Ensinnäkin jokainen perheenjäsen tulee olla vakuutettuna matkavakuutuksella. Vakuutukset ovat erilaisia sen suhteen, kuuluvatko lapset vanhempien vakuutuksiin, onko koko perhe vakuutettuna vai pitääkö jokaiselle ottaa matkavakuutus erikseen.

Jos matka peruuntuu koronaan sairastumisen takia, korvataan sairastuneelle tyypillisesti sellaiset etukäteen maksetut matka- ja majoituskulut, joita matkapalveluntarjoaja, esimerkiksi lentoyhtiö ei ole velvollinen palauttamaan. Muiden perheenjäsenten osalta matkan peruuntumisen korvattavuus vaihtelee tilanteesta ja vakuutusehdoista riippuen.

Useimmissa vakuutuksissa karanteeniin joutuminen terveenä ei ole korvattava matkan peruuntumisen syy. Poikkeuksena tästä saatetaan osassa vakuutuksia korvata matkan peruuntuminen, jos karanteeniin joutuu samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen sairastumisen vuoksi.

Jos käy onnettomasti ja koronaan sairastuu matkalla, korvataan sairastuminen matkavakuutuksesta normaalien sairastumisehtojen mukaisesti. Käytännöt vaihtelevat tässäkin asiassa vakuutuksittain. Mikäli matkalla oleva perhe joutuu terveenä karanteeniin, ei matkavakuutuksesta yleensä saa korvauksia.

Katja Lappi muistuttaa, että vakuutusten laajuus, korvausehdot ja korvauskäytännöt vaihtelevat eri matkavakuutuksissa, joten asia tulee aina selvittää omasta vakuutuksesta. Kotimaan matkojen osalta korvattavuus voi olla myös erilainen kuin ulkomaan matkojen osalta, eli kotimaan matkailunkin osalta vakuutukset on hyvä tarkistaa.

Lisätietoja:
Vakuutusasiantuntija Katja Lappi, 09 6850 1223, katja.lappi(at)fine.fi
Viestintäpäällikkö Elina Antila, 040 548 3838, elina.antila(at)fine.fi

 

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!

Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

Muuta evästeasetuksia