Haku

Uutiset ja tiedotteet

  Oppaat

   Erityyppiset huijaukset ovat yleistyneet kaikessa muodossaan

   Phishing-tapauksissa rikolliset ottavat asiakkaaseen yhteyttä esimerkiksi pankin nimissä saadakseen asiakkaan pankkitunnukset käyttöönsä. Myös huijaukset, kuten sijoitus- ja luottohuijaukset ovat lisääntyneet. Niissä on kyse usein uusista tuotteista ja kohteista, esimerkiksi kryptovaluutasta.

   Huijarit ovat taitavia ja uhriksi voi joutua kuka vain tavallisesta nettisurffaajasta todelliseen digiosaajaan. Uutta on myös se, että entistä useammin kerran sijoitushuijaukseen langennutta yritetään huijata uudelleen. Huijatuksi tulemisestaan voi olla vaikea kertoa muille, mutta kertominen kannattaa. Varoituksen sanat auttavat ja estävät muita huijatuksi joutumisesta sekä hankaloittavat huijareiden toimintaa.

   FINEssä annetaan neuvontaa asiakkaille ja ratkotaan riitoja myös huijauksiin liittyvissä riita-asioissa asiakkaan ja pankin välillä. Maksamisen ja pankkiasioinnin muuttuessa sekä huijareiden taitojen karttuessa vastaan tulee jatkuvasti uudenlaisia tapauksia. Riidoista annetut ratkaisusuositukset ovatkin aina tapauskohtaisia

   Kommentointi

   Otsikko:
   Kommentti:
   Nimi:
    

   Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

   Palaute julkaisusta

   Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

   Kiitos!

   Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

   Muuta evästeasetuksia