Haku

Erityyppiset huijaukset ovat yleistyneet kaikessa muodossaan

Phishing-tapauksissa rikolliset ottavat asiakkaaseen yhteyttä esimerkiksi pankin nimissä saadakseen asiakkaan pankkitunnukset käyttöönsä. Myös huijaukset, kuten sijoitus- ja luottohuijaukset ovat lisääntyneet. Niissä on kyse usein uusista tuotteista ja kohteista, esimerkiksi kryptovaluutasta.

Huijarit ovat taitavia ja uhriksi voi joutua kuka vain tavallisesta nettisurffaajasta todelliseen digiosaajaan. Uutta on myös se, että entistä useammin kerran sijoitushuijaukseen langennutta yritetään huijata uudelleen. Huijatuksi tulemisestaan voi olla vaikea kertoa muille, mutta kertominen kannattaa. Varoituksen sanat auttavat ja estävät muita huijatuksi joutumisesta sekä hankaloittavat huijareiden toimintaa.

FINEssä annetaan neuvontaa asiakkaille ja ratkotaan riitoja myös huijauksiin liittyvissä riita-asioissa asiakkaan ja pankin välillä. Maksamisen ja pankkiasioinnin muuttuessa sekä huijareiden taitojen karttuessa vastaan tulee jatkuvasti uudenlaisia tapauksia. Riidoista annetut ratkaisusuositukset ovatkin aina tapauskohtaisia

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!

Ole ystävällinen ja vastaa seuraaviin väittämiin

 
 
   

Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

Muuta evästeasetuksia