Haku

Seuraa vakuutusyhtiöiden tiedottamista ja tarkista oma matkavakuutuksesi ennen matkaa

Seuraa vakuutusyhtiöiden tiedottamista ja tarkista oma matkavakuutuksesi ennen matkaa

Nyt otetun matkavakuutuksen epidemiaturva ei välttämättä enää korvaa koronatilanteen takia keskeytyneen tai peruuntuneen matkan kuluja, koska koronaa on kaikkialla ja se on kaikilla tiedossa, eikä se ole enää yllättävä. Sama koskee pandemian alkamisen jälkeen ostettuja matkoja.

Vakuutusyhtiöön on myös syytä olla heti yhteydessä jos matkakohteessa ollessaan maan tilanne muuttuu. Esimerkiksi sinne ei suositella matkustamista tai sieltä suositellaan poistumaan.

Korvauskäytännöt ovat kuitenkin samat kuin muissakin sairastumistilanteissa jos itse sairastuu matkalla tai ennen matkaa ja vakuutus on voimassa matkakohteessa. Tällöin myös peruuntuminen tai keskeytyminen korvataan normaalien ehtojen mukaan. Sama pätee myös läheisen vakavaan sairastumiseen koronaan.

Tutustu myös:
Ulkoministeriön tietoa kohteiden turvallisuudesta: um/matkustaminen
Kilpailu- ja kuluttajaviraston ohjeita ja tietoja matkapaketeista ja kuluttajan oikeuksista, kun matka peruuntuu: kkv.fi
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: Ajankohtaistietoa koronaviruksesta
Helsingin Sanomien kooste matkailijoille 25.6.2010: Suunnitteletko matkaa ulkomaille? HS keräsi vastauksia kysymyksiin matkailusta korona-aikana

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!

Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

Muuta evästeasetuksia