Haku

Uutiset ja tiedotteet

  Oppaat

   Seuraa vakuutusyhtiöiden tiedottamista ja tarkista oma matkavakuutuksesi ennen matkaa

   Seuraa vakuutusyhtiöiden tiedottamista ja tarkista oma matkavakuutuksesi ennen matkaa

   Nyt otetun matkavakuutuksen epidemiaturva ei välttämättä enää korvaa koronatilanteen takia keskeytyneen tai peruuntuneen matkan kuluja, koska koronaa on kaikkialla ja se on kaikilla tiedossa, eikä se ole enää yllättävä. Sama koskee pandemian alkamisen jälkeen ostettuja matkoja.

   Vakuutusyhtiöön on myös syytä olla heti yhteydessä jos matkakohteessa ollessaan maan tilanne muuttuu. Esimerkiksi sinne ei suositella matkustamista tai sieltä suositellaan poistumaan.

   Korvauskäytännöt ovat kuitenkin samat kuin muissakin sairastumistilanteissa jos itse sairastuu matkalla tai ennen matkaa ja vakuutus on voimassa matkakohteessa. Tällöin myös peruuntuminen tai keskeytyminen korvataan normaalien ehtojen mukaan. Sama pätee myös läheisen vakavaan sairastumiseen koronaan.

   Tutustu myös:
   Ulkoministeriön tietoa kohteiden turvallisuudesta: um/matkustaminen
   Kilpailu- ja kuluttajaviraston ohjeita ja tietoja matkapaketeista ja kuluttajan oikeuksista, kun matka peruuntuu: kkv.fi
   Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: Ajankohtaistietoa koronaviruksesta
   Helsingin Sanomien kooste matkailijoille 25.6.2010: Suunnitteletko matkaa ulkomaille? HS keräsi vastauksia kysymyksiin matkailusta korona-aikana

   Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

   Palaute julkaisusta

   Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

   Kiitos!

   Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

   Muuta evästeasetuksia