Haku

Ajankohtaiset uutiset

Uutiset

Phishing - ajankohtainen aihe FINEssä

Phishingillä tarkoitetaan rikollista verkkourkintaa ja tietojen kalastelua. FINEn Pankkilautakunnan käsiteltäväksi saatetuissa tapauksissa korostuvat  vuoden 2020 aikana erityisesti verkossa tehdyt huijaukset. Monessa tapauksessa on kyse rikollisten pankin nimissä tekemistä korttitietojen ja pankkitunnusten kalastelusta ja niiden oikeudettomasta käytöstä.

Uutiset

Selvennystä vakuutusasioiden hoitoon taloyhtiöissä

FINEn päivitetty opas Vuokralaisen, osakkaan ja taloyhtiön vakuutukset vastaa kiinteistö-, koti- ja vastuuvakuutuksiin liittyviin kysymyksiin ja antaa kattavan kokonaiskuvan vakuuttamisen perusasioista taloyhtiöissä asuville vuokralaisille, osakkeen omistajille, taloyhtiöiden hallituksille ja isännöitsijöille.

Uutiset

Blogi: Hinta edellä

"Selvää oli, että taloyhtiö ei tehnyt, eikä tee ratkaisua kiinteistövakuutuksesta pelkän hinnan perusteella.."

Uutiset

Blogi: Heijastin ei ole henkivakuutus

Henkivakuutus ei pidä ketään hengissä. Heijastin pitää. Henkivakuutus ei estä kuolemaa. Heijastin estää...

Uutiset

Asiantuntija neuvoo omakotitaloasujaa: 10 asiaa, jotka kannattaa tietää vuotovahingoista ja vakuutuksista

Suomessa tapahtuu joka päivä noin sata vuotovahinkoa. Pahimmillaan omakotitalon rakenteisiin valuva vesi saa aikaan suurta ja kallista vahinkoa. Niinpä omakotiasujan kannattaa olla tarkkana sekä vakuutusten että laitteiden asennuksen kanssa, neuvoo FINEn jaostopäällikkö Tuomas Siirala.

Uutiset

Ratkaisusuositus: Ravintoloille korvauksia koronapandemian aiheuttamista tulonmenetyksistä kesäkuun alusta lukien

FINEn Vakuutuslautakunta on antanut ratkaisusuosituksen asiassa, joka koskee koronavirusepidemian yrityksille aiheuttamien rahallisten menetysten korvattavuutta keskeytysvakuutuksesta. Kyseessä on Pohjola Vakuutus Oy:n myöntämiä vakuutuksia koskeva ennakkoratkaisu, jossa on käsitelty kysymystä siitä, miten korvaukseen oikeuttavan epidemiavahingon määrittelevää vakuutusehtoa pitää tulkita.

Uutiset

Mihin rahasi lopulta sijoittuvat, kenen toimesta ja millä riskillä?

FINEen yhteyttä ottaneiden asiakkaiden kysymyksissä korostuvat sijoitushuijaukset. Kysymyksiä herättää nyt erityisesti uudet sijoituskohteet, kuten virtuaalivaluutat ja etuosakkeet. Lähes kolmasosa yhteydenotoista on sellaisia, joissa FINEllä on vain hyvin rajalliset mahdollisuudet auttaa asiakasta.

Uutiset

Hammas halkesi, kevytsilta irtosi – mitä vammoja korvataan?

Erilaiset tapaturmat, kuten putoamiset, kaatumiset ja liukastumiset aiheuttavat monen muun harmin lisäksi myös ikäviä hammasvammoja monille. Tyypillisesti tällaisissa tapauksissa hammas on murtunut, siirtynyt tai irronnut kokonaan. Hammashaavereiden osalta vastaamme neuvonnassamme usein kysymyksiin, jotka liittyvät vakuutuskorvauksiin, miksi hoitoja ei korvata lainkaan tai vain osittain.

Uutiset

Uusi opas asumisen vakuuttamisesta

Kotivakuutukset ovat FINEn neuvontaa eniten työllistäviä vakuutuslajeja. Usein kysymykset liittyvät vuoto- ja vesivahinkoihin, korvauksiin tai rajoitusehtoihin. Kokosimme perustiedot asumisen vakuuttamisesta ja teimme oppaan Perustietoa kotivakuutuksista.

Uutiset

Asiakas miettii hyvää pankkitapaa käytännönläheisesti, erityisesti kun palvelu ei pelaa

​​​​​​​FINEen yhteyttä ottavien asiakkaiden mielestä hyvä pankkitapa edellyttää hyvää ja kohtuuhintaista palvelua kaikille asiakasryhmille. Se edellyttää myös harkinnan ja maalaisjärjen käyttöä rahanpesulain mukaisia velvollisuuksia täytettäessä sekä peruspankkipalveluita myös niille, joille laki ei niitä takaa.

Uutiset

Blogi: Sijoitushuijausten ihmeellinen maailma

Huijauksen lumo on uskomaton. Miksi haksahtaa ennalta aavistettavaan huijaukseen...?

Mielipiteesi on meille tärkeä!

Auta meitä kehittämään verkkosivujamme vastaamalla lyhyeen kyselyymme

Ole ystävällinen ja vastaa seuraaviin väittämiin

 
 
   

Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

Muuta evästeasetuksia