Haku

Selvennystä vakuutusasioiden hoitoon taloyhtiöissä

FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan päivitetty opas Vuokralaisen, osakkaan ja taloyhtiön vakuutukset vastaa kiinteistö-, koti- ja vastuuvakuutuksiin liittyviin kysymyksiin ja antaa kattavan kokonaiskuvan vakuuttamisen perusasioista taloyhtiöissä asuville vuokralaisille, osakkeen omistajille, taloyhtiöiden hallituksille ja isännöitsijöille.

”Halusimme selventää vakuutusasioiden hoitoon liittyviä asioita ja tilanteita taloyhtiöissä: kuka vakuuttaa mitäkin, millaisia vahinkoja korvataan ja kuka voi hoitaa esimerkiksi taloyhtiön asiaa vakuutusyhtiön kanssa. Asumisen vakuuttamisesta, vahingoista ja niiden korvauksista kysytään meiltä todella paljon. Saamme yli tuhat yhteydenottoa näistä asioista joka vuosi”, FINEn vakuutusasiantuntija Hanna Salo sanoo.

Pienemmissä taloyhtiöissä, joissa osakkaat hoitavat usein itse vakuutusasioita, nousee herkästi kysymyksiä korvauksista ja esimerkiksi asumisen keskeytymisestä naapurissa sattuneen vahingon vuoksi. Vahinkotilanteessa mietitään kenen vakuutuksista korvauksista voi hakea.

”Yksittäiset osakkaat ovat usein hyvinkin kiinnostuneita hoitamaan taloyhtiön vakuutusasioita, mutta käytännössähän asioita voi hoitaa vain taloyhtiön isännöitsijä, hallitus tai hallituksen puheenjohtaja”, Salo muistuttaa.

”Osakkeenomistajat miettivät yhä enemmän myös sitä, minkälaista turvaa voi saada omistamansa asunnon kiinteälle sisustukselle, esimerkiksi uudelle parketille, jos asuntoa on vuokraamassa muille. Myös vuokratulojen menetysten mahdollinen korvaaminen on noussut uutena asiana esiin”, Salo jatkaa.

”Lähtökohta on, että taloyhtiö vakuuttaa rakennuksen ja asukas vakuuttaa itse oman irtaimistonsa. Taloyhtiön vakuutukset eivät yleensä korvaa omalle irtaimistolle aiheutuneita vahinkoja, eivätkä esimerkiksi asumisen keskeytymiseen liittyviä kustannuksia. Oma kotivakuutus onkin hyvä tarkistaa ajan tasalle ja tarkistaa samalla, että vastuuvakuutus on mukana vakuutuksissa. Siitä korvataan vahinkoja, joista on itse korvausvastuussa”, Salo sanoo.

Tutustu oppaaseen: Vuokralaisen, osakkaan ja taloyhtiön vakuutukset

Lisätietoja:

Vakuutusasiantuntija Hanna Salo, p. 09 6850 1228, hanna.salo(at)fine.fi
Viestintäpäällikkö Elina Antila, p. 040 548 3838, elina.antila(at)fine.fi

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!