Haku

Phishing - ajankohtainen aihe FINEssä

Phishingillä tarkoitetaan rikollista verkkourkintaa ja tietojen kalastelua. FINEn Pankkilautakunnan käsiteltäväksi saatetuissa tapauksissa korostuvat vuoden 2020 aikana erityisesti verkossa tehdyt huijaukset. Monessa tapauksessa on kyse rikollisten pankin nimissä tekemistä korttitietojen ja pankkitunnusten kalastelusta ja niiden oikeudettomasta käytöstä.

 

Tapauksissa on mukana myös Microsoftin teknisen tuen nimissä tehtyjä huijauksia, joissa asiakkaan kortti- ja pankkitunnustietoja on päästy käyttämään oikeudetta asiakkaan luovuttamien etäyhteyksien avulla.

 

Esillä on ollut myös virtuaalivaluutta-sijoitushuijauksia ja tapauksia, joissa on pystytty tekemään huijaus huijauksen päälle esiintymällä onnistuneen sijoitushuijauksen jälkeen uhrille apua tarjoavan ulkomaisen viranomaisen nimissä.

 

Verkkohuijauksissa silmiinpistävää on rikollisten ammattimaisuuden ja teknisten taitojen kehittyminen ja sitä myötä huijausten uskottavuuden lisääntyminen. Huijauksien kohteeksi ovat joutuneet kaikenikäiset asiakkaat, myös hyviä taitoja omaavat digiosaajat.

 

Lue Säästä ja sijoita viisaasti -oppaasta lisää huijausten tuntomerkeistä ja miten välttyä huijatuksi joutumiselta.

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!

Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

Muuta evästeasetuksia