Haku

Uutiset ja tiedotteet

  Oppaat

   Phishing - ajankohtainen aihe FINEssä

   Phishingillä tarkoitetaan rikollista verkkourkintaa ja tietojen kalastelua. FINEn Pankkilautakunnan käsiteltäväksi saatetuissa tapauksissa korostuvat vuoden 2020 aikana erityisesti verkossa tehdyt huijaukset. Monessa tapauksessa on kyse rikollisten pankin nimissä tekemistä korttitietojen ja pankkitunnusten kalastelusta ja niiden oikeudettomasta käytöstä.

    

   Tapauksissa on mukana myös Microsoftin teknisen tuen nimissä tehtyjä huijauksia, joissa asiakkaan kortti- ja pankkitunnustietoja on päästy käyttämään oikeudetta asiakkaan luovuttamien etäyhteyksien avulla.

    

   Esillä on ollut myös virtuaalivaluutta-sijoitushuijauksia ja tapauksia, joissa on pystytty tekemään huijaus huijauksen päälle esiintymällä onnistuneen sijoitushuijauksen jälkeen uhrille apua tarjoavan ulkomaisen viranomaisen nimissä.

    

   Verkkohuijauksissa silmiinpistävää on rikollisten ammattimaisuuden ja teknisten taitojen kehittyminen ja sitä myötä huijausten uskottavuuden lisääntyminen. Huijauksien kohteeksi ovat joutuneet kaikenikäiset asiakkaat, myös hyviä taitoja omaavat digiosaajat.

    

   Lue Säästä ja sijoita viisaasti -oppaasta lisää huijausten tuntomerkeistä ja miten välttyä huijatuksi joutumiselta.

   Kommentointi

   Otsikko:
   Kommentti:
   Nimi:
    

   Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

   Palaute julkaisusta

   Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

   Kiitos!

   Ole ystävällinen ja vastaa seuraaviin väittämiin

    
    
      

   Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

   Muuta evästeasetuksia