Julkaisut

HUPSIS - Nuoren vakuuttajan tietopaketti

to 3. heinäkuu 2014

Nuoren vakuuttajan tietopaketti HUPSIS sisältää perustietoja matkavakuutuksista, ajoneuvojen vakuutuksista, kodin vakuutuksista ja yksityistapaturmavakuutuksesta. Perustietoja täydentävät esimerkkitapaukset siitä, millaisia korvauksia todellisissa vahinkotapauksissa voi saada.

Matkustajavakuutus on henkilövakuutus, joka korvaa matkasairauksien ja matkalla sattuneiden tapaturmien hoitokuluja. Matkatavaravakuutus taas korvaa matkalla mukana oleville tavaroille aiheutuneita vahinkoja.

Moottoriajoneuvojen liikennevakuutus on pakollinen vakuutus. Syyllisen osapuolen liikennevakuutus korvaa kolarissa syyttömän osapuolen vahingot, niin henkilöille kuin ajoneuvoillekin aiheutuneet. Liikennevakuutus ei sen sijaan korvaa syyllisen oman ajoneuvon vaurioita, vaan niitä voi korvata vapaaehtoinen autovakuutus eli kaskovakuutus. Suppeat osakaskovakuutukset korvaavat vain esim. hirvi-, palo- ja varkausvahinkoja. Kolari- ja törmäysvahinkoja korvaavat laajat kaskovakuutukset.

Kodin irtaimistolle voi ottaa kotivakuutuksen. Kotivakuutuksiakin on tarjolla monia erilaisia vaihtoehtoja. Yksittäisille tavaroille taas on tarjolla tuotevakuutuksia. Vastuuvakuutuksen voi ottaa sen varalta, että joutuu vahingonkorvausvelvolliseksi.

Yksityistapaturmavakuutustakaan ei kannata unohtaa, sillä se on tärkeä perusvakuutus, joka korvaa tapaturmista aiheutuneita hoitokuluja.

Lue: HUPSIS - Nuoren vakuuttajan tietopaketti

 

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!