Haku

Talousguru 2019 finalistit valittu

Lukiolaisten Talousguru-kilpailuun osallistui tänä vuonna enemmän lukioita kuin koskaan aiemmin – ilmoittautuneita lukioita oli peräti 145. Suomessa on 340 lukiota.

Alkukilpailun perusteella finaaliin eteni 14 lukiolaista. Mukaan pääsi suoraan pisteiden perusteella maan yhdeksän parasta taloustietäjää ja lisäksi viisi osallistujaa alueidensa parhaina. Vuoden 2019 Talousguru valitaan keskiviikkona 27.2. Helsingissä pidettävässä loppukilpailussa.

Loppukilpailuun kuuluu kirjallinen osuus ja suullinen väittely, jossa loppukilpailijat puolustavat viiden minuutin pariväittelyissä erilaisia talouteen liittyviä väitteitä.

Esimerkiksi viime vuonna yksi finalistipari väitteli siitä, tarvitaanko euroalueelle yhteisiä valtion velkakirjalainoja vai ei. Arvonnan perusteella väittelypareista toinen kannatti yhteisiä valtion velkakirjalainoja ja toinen vastusti. Finaalissa mitataan siis kykyä ajatella talouteen liittyviä asioita monelta kantilta.

Finalistit ovat sukunimen mukaan aakkosjärjestyksessä:

Markus Alajoki, Vammalan lukio, Sastamala
Perttu Antikainen, Kerttulin lukio, Turku
Miikka Evesti, Raision lukio, Raisio
Elias Järventaus, Etelä-Tapiolan lukio, Espoo
Eero Lahtinen, Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio, Turku
Tommi Malmelin, Olarin lukio, Espoo
Samuel Mattila, Ylistaron lukio, Seinäjoki
Leo Ollikka, Kuninkaantien lukio, Espoo
Inka Pesonen, Joensuun lyseon lukio, Joensuu
Lotta Siira, Kempeleen lukio, Kempele
Joni Tasa, Ressun lukio, Helsinki
Lauri Tuomela, Lyseonpuiston lukio, Rovaniemi
Petra Uusikumpu, Sotungin lukio, Vantaa
Valtteri Vuori, Elisenvaaran lukio, Pöytyä

Kilpailun kirjallisen ja suullisen osuuden perusteella neljä parasta finalistia käyvät vielä yhdet pariväittelyt taloustoimittajille suunnatussa Finanssi-illassa. Lopulta kirjallisen kokeen ja kahden suullisen väittelyn perusteella ratkeaa vuoden 2019 lukiolaisten Talousguru.

Talousguru-finalisteille ja kilpailussa menestyneille on tarjolla opiskelupaikkoja ilman pääsykoetta kauppa- ja taloustieteen opintoihin Aalto-yliopistossa, Helsingin yliopistossa, Itä-Suomen yliopistossa, Jyväskylän yliopistossa, Svenska Handelshögskolanissa, Tampereen yliopistossa ja Turun yliopistossa.

Viime vuoden Talousguru Tuukka Tuomikoski ja kilpailussa niin ikään menestynyt Väinö Tuovinen pitivät viime kesänä ennakkoluulotonta, talouskeskustelua tuulettavaa Talousgurut-podcastia, jonka vieraina nähtiin muun muassa Björn Wahlroos ja Olli Rehn.

Talousguru-kilpailua järjestävät Finanssiala ry, FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL. Kilpailua tukevat Taloustoimittajat ry ja Suomen lukiolaisten liitto.

Lisää Talousgurusta: Talousguru.net.
Tutustu alkukilpailun tehtäviin ja mallivastauksiin täältä.

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!