Haku

Opiskelijat ovat apuna neuvonnassa - ja ihan kaikessa

Katri Matikka - Mikä sai sinut hakemaan FINEen töihin?

Ennen FINEä työskentelin useamman vuoden pankissa, joten FINE oli minulle jo ennestään tuttu organisaatio. Oikeustieteen opintojen aikana huomasin, että FINE haki oikkariharjoittelijoita ja koska olen kiinnostunut finanssialasta, päätin hakea FINEn harjoittelupaikkaa. Näin reilun puolen vuoden kokemuksella voin sanoa, että onneksi hain.

Mitä teet FINEssä?

Teen tällä hetkellä pääsiassa pankkipuolen neuvontaa puhelimitse ja kirjallisesti. Lisäksi hoidan yleisiä toimistotehtäviä ja FINEn puhelinvaihdetta yhdessä muiden tukitiimin kollegoiden kanssa.

Olen oppinut valtavasti tässä reilun puolen vuoden aikana etenkin vakuutusasioista, kuten eri vakuutuslajeista, sopimusehdoista ja niiden tulkinnasta. Pankkipuolen asioissa koen myös osaamiseni laajentuneen. Pankkipuolen neuvonta-asiat koskevat hyvin laajasti erilaisia pankkeihin ja niiden toimintaan liittyviä seikkoja, joten monenlaisia asioita on tullut selviteltyä ja sen myötä opittua paljon uutta.

Mitkä asiat työssäsi haastavat tai palkitsevat sinua?

Palkitsevinta työssä ovat olleet tilanteet, joissa huomaa asiakkaan olevan aidosti tyytyväinen ja kiitollinen saamistaan neuvoista. Palkitsevaa on myös huomata oman osaamisen kehittymistä. Haastavia tilanteita ovat olleet jotkin yksittäiset asiakaskohtaamiset puhelimitse, joissa asiakas toivoisi vastauksen/ratkaisun asiaansa heti, ja itsellä ei vielä ole tietotaitoa vastata kyseiseen asiaan ilman asian lisäselvittelyä kollegoiden kanssa.  

Miltä työskentely etäolosuhteissa on tuntunut ja mitä odotat, kun päästään takaisin lähityöhön?

Etätyöskentely on sujunut hyvin. Kokeneemmat kollegat ovat viestin tai puhelun päässä, joten apua on saanut aina tarvittaessa. Ei ole ollut lainkaan sellainen olo, että kotikonttorilla joutuisi pähkäilemään kinkkisiä kysymyksiä yksin. Odotan lähityöhön palaamisessa erityisesti sitä, että pääsen kasvotusten tutustumaan kaikkiin työkavereihin. Koska aloitimme työt keskellä korona- ja etätyöaikaa, en ole edes tavannut kaikkia FINEläisiä henkilökohtaisesti. Tätä odotan todella paljon. FINE on myös parhaillaan tekemässä muuttoa uusiin toimitiloihin, joten odotan myös innolla työskentelyä uusissa tiloissa.

Opiskelun ja työnteon ohella harrastan crossfittiä. Minulla on myös luvassa aktiivinen ja ainutlaatuinen kesä, sillä meille muuttaa nyt toukokuun aikana pieni koiranpentu.

Siiri Hurme - Mikä sai sinut hakemaan FINEen töihin?

Kiinnostus vakuutus- ja vahingonkorvausoikeuteen sai minut hakemaan töihin FINEen. On kiinnostavaa nähdä myös erilaisia uramahdollisuuksia asianajomaailman ulkopuolella.

Mitä teet FINEssä?

Teen FINEssä monipuolisesti kaikkea. Tällä hetkellä pääpaino on kuitenkin puhelin- ja kirjallisessa neuvonnassa yksityistapaturmavakuutusasioissa. Sen lisäksi teen tarpeen mukaan toimistohommia, kuten yhteydenottojen kirjaamista ja hoidan vaihdetta.

Olen tähän mennessä oppinut tosi paljon erityisesti siitä, miten riidanratkaisuprosessi toimii ja millaisia ovat tyypilliset kiistanalaiset riita-asiat. Substanssiosaaminen vakuutusoikeuden saralla on kehittynyt huomattavasti töiden kautta. Erityisosaaminen yksityistapaturmavakuutusten ongelmakohdista on aivan eri tasolla, kuin aiemmin.

Mitkä asiat työssäsi haastavat tai palkitsevat sinua?

Palkitsevinta on varmaankin se, kun saa puhelinneuvonnassa autettua ja neuvottua asiakasta eri toimintamahdollisuuksista. Suora ja välitön palaute omasta työskentelystä on kiva saada vastaan. Ikävintä on varmaan se, jos asiakkaalle on sattunut joku isompi tapaturma, joka vaikuttaa pysyvästi hänen terveydentilaansa.

Miltä työskentely etäolosuhteissa on tuntunut ja mitä odotat, kun päästään takaisin lähityöhön?

Etätyöskentelyssä on ehdottomasti hyviä ja huonoja puolia. Mukavaa on esimerkiksi se, että työpäivä loppuu ja vapaa-aika alkaa sillä sekunnilla, kun työkoneen sulkee, eikä työmatkoihin mene aikaa. Töitä voi joustavasti tehdä myös mökiltä tai muualta kuin kotoa. Ikävää taas on se, ettei pääse näkemään työkavereita ollenkaan. Avun kysymisen kynnys on myös ehkä korkeampi, kun ei voi käydä ovella nopeasti varmistamassa. Etätöissä kaipaan myös kahta extranäyttöä.

Opiskelen toista vuotta Helsingin yliopistossa. Opiskelulle tuo vastapaino jalkapallon pelaaminen - ulkoilen muutenkin aktiivisesti.

Teresa Paatero - Mikä sai sinut hakemaan FINEen töihin?

Minua kiinnostaa ura etenkin talousasioiden parissa ja FINE myös vaikutti organisaationa todella kiinnostavalta.

Mitä teet FINEssä?

Hoidan puhelinvaihdetta ja teen muita toimistohommia J

Mitä odotat kesätyöltäsi?

Mahdollisuutta päästä tutustumaan työskentelyyn finanssialalla ja kokemusta toimistotöistä.

Mitkä fiilikset ovat jääneet ensimmäisistä työpäivistä?

Työilmapiiri vaikuttaa hyvältä ja minut onkin otettu todella hyvin vastaan. Olen vielä vasta tutustumassa omiin työtehtäviini, mutta ne vaikuttavat mielekkäiltä. Olen tehnyt myös paljon muuttohommia J

Mitä suunnitelmiisi kuuluu lukion jälkeen?

Olen hakenut kauppatieteelliseen ja teknilliseen ja myös jälkimmäisessä (mikäli sinne päädyn) olisi tarkoitus yhdistää opintoihin kaupallista alaa. Finanssialalla työskentely olisi siis yksi mieluisa urapolku, mutta saa nähdä mitä tapahtuu J

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!