Haku

Uutiset ja tiedotteet

  Oppaat

   Ensimmäisen vakuutuksen hankinta – mitä, mistä, kuinka ja mitä varten?

   Mopon vakuutus, kotivakuutus opiskelijalle, matkavakuutus reissuun? Nuorten ensimmäiset vakuutukset liittyvät tyypillisesti mopon tai auton hankintaan, uuteen omaan kotiin tai opiskelija-asuntoon muuttoon tai matkailuun.

   Kokosimme FINEn asiantuntijajoukon voimin tiiviin tietopaketin avuksi nuorille ensivakuuttajille, jotka harkitsevat vakuutusten hankintaa. Opas sisältää perustietoja kahdeksasta vapaaehtoisesta vakuutuksesta. Mukana on myös pakollinen liikennevakuutus. Oppaassa kerrotaan mitä vakuutuksesta korvataan ja minkälaisia erityispiirteitä vakuutukseen liittyy. Mukana on myös kattava vakuutussanasto, josta voi tarkistaa mitä sana käytännössä tarkoittaa.

   Vakuutusten vertailu voi olla hankalaa ensi kertaa vakuutusta hankkivalle. Erilaisia vaihtoehtoja on paljon. Vakuutusehdoissa käytetty kieli ja monet termit voivat olla vaikeita ymmärtää. Samoin se, minkälaista turvaa haluaa vakuutuksilta tai minälaisia epävarmuus- ja vaaratekijöitä on itse valmis sietämään, vaatii oman henkilökohtaisen pohdinnan.

   Nuorille on tarjolla erilaisia etuasiakkuuksia, nuorisoalennuksia sekä räätälöityjä vakuutuspaketteja, joita kutsutaan myös nuorisovakuutuksiksi. Nuorisovakuutus myönnetään tyypillisesti tietyn ikäisille, usein alle 30-vuotialle, ja ne päättyvät määrätyn iän saavuttamisen jälkeen. Valinnanvara tällaisessa tuotteessa on usein pienempi ja hinta sen vuoksi myös edullisempi.

   Lue opas: Nuoren vakuuttajan tietopaketti

   Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

   Palaute julkaisusta

   Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

   Kiitos!

   Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

   Muuta evästeasetuksia