Haku

Mitä matkavakuutuksesta korvataan, jos joudut karanteeniin tai sairastut koronaan ennen talvilomalle suunniteltua matkaa?

Koulujen talvilomaviikkojen lähestyessä monilla on suunnitelmissa loma kotimaan kohteessa. Matkailun suunnittelu vaatii tänä vuonna erityistä ennakointia turvallisuuden osalta. Myös vakuutukset on hyvä tarkistaa, mitä niistä korvataan ja mitä ei.

FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnassa vastataan asiakkaiden kysymyksiin vakuutus-, pankki- ja sijoitusasioissa. Asiakkaat pohtivat muun muassa matkan peruuntumista koronan takia seuraavanlaisissa kysymyksissä: Varasin mökin pohjoisesta, maksoin matkat ja ostin etukäteen laskettelukeskuksen hissilipun. Mitä matkavakuutuksesta korvataan, jos joku perheestämme joutuu karanteeniin tai sairastuu koronaan?

FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan vakuutusasiantuntija Katja Lappi vastaa kysymyksiin:

Jokainen perheenjäsen tulee olla vakuutettuna matkavakuutuksella. Vakuutukset ovat erilaisia sen suhteen, kuuluvatko lapset vanhempien vakuutuksiin, onko koko perhe vakuutettuna kokonaisuutena vai pitääkö jokaiselle ottaa matkavakuutus erikseen.

Jos matka peruutuu koronaan sairastumisen takia, korvataan sairastuneelle tyypillisesti sellaiset etukäteen maksetut matka- ja majoituskulut, joita matkapalveluntarjoaja, esimerkiksi lentoyhtiö tai mökin vuokraaja, ei ole velvollinen palauttamaan. Samoin etukäteen maksetut hissiliput ovat tyypillisesti korvattavia kuluja. Muiden perheenjäsenten osalta matkan peruuntumisen korvattavuus vaihtelee tilanteesta ja vakuutusehdoista riippuen.

Useimmissa vakuutuksissa karanteeniin joutuminen terveenä ei ole korvattava matkan peruuntumisen syy. Poikkeuksena tästä saatetaan osassa vakuutuksia korvata matkan peruuntuminen, jos karanteeniin joutuu samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen sairastumisen vuoksi.

Katja Lappi muistuttaa, että vakuutusten laajuus, korvausehdot ja korvauskäytännöt vaihtelevat eri matkavakuutuksissa, joten asia tulee aina selvittää omasta vakuutuksesta. Kotimaan matkojen osalta korvattavuus voi olla myös erilainen kuin ulkomaan matkojen osalta

Jos koronaan sairastuu matkalla, korvataan sairastuminen matkavakuutuksesta normaalien sairastumisehtojen mukaisesti.

Matkalla koronaan sairastuneen henkilön hoitokulut korvataan tavallisten sairastumisehtojen mukaisesti. Käytännöt vaihtelevat vakuutuksittain. Korvausta voi saada lisäksi esimerkiksi sairastumisesta aiheutuneista ylimääräisistä matka- ja majoituskuluista, etukäteen maksetuista palveluista kuten hissilipuista, sekä sairaalassaolon ajalta menetettyjen matkapäivien korvausta. Pääsääntöisesti korvattavuus koskee sairastunutta. Sairastuneen perheen osalta korvauskäytännöt ja vakuutusehdot vaihtelevat.

Mikäli matkalla oleva perhe joutuu terveenä karanteeniin, ei matkavakuutuksesta yleensä saa korvauksia.

Kannattaa ottaa huomioon, että epidemiatilanteen tai viranomaismääräysten johdosta peruuntuneet tai keskeytyneet matkat eivät kuulu useimpien matkavakuutuksien korvauspiiriin. Mikäli matkavakuutukseen kuuluu erillinen vakuutusturva epidemian varalle, liittyy vakuutuksiin tuolloinkin monia rajoituksia korvattavuuden suhteen. Matkan peruuntuminen tai keskeytyminen yleisestä tilanteesta johtuen ei siten välttämättä tule korvattavaksi.

Lisätietoja:

Vakuutusasiantuntija Katja Lappi, p. 09 6850 1223, katja.lappi(at)fine.fi
Viestintäpäällikkö Elina Antila, p. 040 548 3838, elina.antila(at)fine.fi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!

Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

Muuta evästeasetuksia