Haku

Talkootyöhön huolettomin mielin?

Kuuluuko kesäsi puuhapäiviin rakentamista, remontointia tai peruskorjausta yhdessä talkooväen kanssa?

Kokoon kutsutut talkoolaiset eivät useinkaan ole alan ammattilaisia, vaikka osallistuvat vaativiinkin rakennustöihin. Talkootyöllä tarkoitetaan yhdessä ystävien tai tuttavien kanssa tehtävää palkatonta työtä. Talkoiden järjestäjä voi ottaa vapaaehtoisen ryhmävakuutuksen talkoolaisille loukkaantumisen, invalidisoitumisen ja kuoleman varalle.

Jos suunnittelet talkoiden järjestämistä, niin pyydä muutamasta vakuutusyhtiöstä omiin tarpeisiisi räätälöity vakuutustarjous. Määräaikainen vakuutus otetaan ennen talkoiden alkua ja se on useimmilla vakuutusyhtiöllä voimassa pisimmillään vuoden ajan. Vakuutuksessa nimetään töihin osallistuvat henkilöt tai ilmoitetaan työhön yhtä aikaa osallistuvien henkilöiden lukumäärä. Jotkut vakuutusyhtiöt sisällyttävät myös rakennustöihin osallistuvat perheenjäsenet talkooväen vakuutukseen.

Talkoovakuutusten hinnat ja sisältö vaihtelevat vakuutusyhtiöiden välillä. Ennen vakuutuksen ottamista on syytä tarkistaa mitkä tapahtumat ovat tapaturmia ja onko vakuutuksen korvauspiiriä rajoitettu. Vakuutusyhtiöiden vakuutusehdot eroavat muun muassa toisistaan siinä, millaiset tapahtumat on määritelty korvattaviksi tapaturmiksi, onko hoitoon hakeutumiselle asetettu määräaikoja, kuinka pitkältä ajalta hoitokuluja korvataan ja mitkä ovat enimmäiskorvausmäärän tasot.

Lue asiantuntija Mira Aarteen blogi: Talkoilla voi saada paljon aikaan – myös vahinkoa...

 

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!