Haku

Rankkasateet ja vahingot – mitä korvataan?

Rankkasateet aiheuttavat toisinaan erilaisia tulvia ja paljon vahinkoja. Vahingon ja sen korvattavuuden arvioinnissa ratkaisevinta on sateen voimakkuus ja sen poikkeuksellisuus. Sade määritellään vakuutusehdoissa poikkeukselliseksi yleensä silloin, kun se täyttää 30 mm sademäärän tunnissa tai 75 mm sademäärän vuorokaudessa. Sademäärien vahinkoarvioinnissa käytetään Ilmatieteen laitoksen havaintotietoja.

”Suomessa sataa paljon, eivätkä tavallisesta sateesta johtuneet vahingot ole vakuutuksesta korvattavia vahinkoja. Sateen aiheuttaman vahingon korvattavuuden arvioinnissa selvitetään ensin vahinkotapahtuman aikainen sademäärä. Jos vakuutusehdoissa olevat tarkat määritelmät eivät täyty, ei vahinkoa korvata”, FINEn vakuutusasiantuntija Hanna Salo sanoo.

Rankkasade, myrskytuulet, rajuilmat ukkosineen ja erilaiset tulvat liittyvät usein yhteen.

”Myrskyistä aiheutuneista vahingoista kannattaa ottaa valokuvia, jotta vahingon laajuutta voi tarkemmin selvittää omalle vakuutusyhtiölleen. Myös säätietoja kannattaa ottaa talteen. Vahinkoja voi myös yrittää välttää kiinnittämällä huomiota lähellä asuinrakennuksia olevien puiden kuntoon ja niiden kaatumisriskiin sekä suojaamalla pihakalusteita ennen myrskyä”, Salo jatkaa.

Myrskyvahinkoja korvataan pääsääntöisesi kotivakuutuksesta mutta myös monista muista vakuutuksista. FINEn oppaassa Myrskyt ja muut luonnonilmiövahingot käsitellään erilaisten sääilmiöiden aiheuttamien luonnonilmiövahinkojen korvaamista kotivakuutuksista. Oppaassa esitellään vahinkojen korvaamista pääasiassa koti- ja vapaa-ajan asuntojen vakuutuksista. Oppaassa sivutaan myös luonnonilmiövahinkojen korvaamista muista vakuutuksista.

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!

Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

Muuta evästeasetuksia