Haku

Ajankohtaiset uutiset

Uutiset

Ensimmäisen vakuutuksen hankinta – mitä, mistä, kuinka ja mitä varten?

Mopon vakuutus, kotivakuutus opiskelijalle, matkavakuutus reissuun? Nuorten ensimmäiset vakuutukset liittyvät tyypillisesti mopon tai auton hankintaan, uuteen omaan kotiin tai opiskelija-asuntoon muuttoon tai matkailuun.

Uutiset

Digipalvelujen rinnalle tarvitaan ihmiskontakti – FINE peräänkuuluttaa toimivaa puhelinpalvelua

Jopa 400 000* suomalaisen arvioidaan olevan digisyrjäytymisvaarassa. Lisäksi digipalvelut aiheuttavat päänvaivaa myös digitaitoisille, etenkin ongelmatilanteissa. FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan mielestä hyvin toimivien digipalveluiden rinnalla pitää edelleen kehittää puhelinpalvelua ja sen joustavaa saatavuutta.

Uutiset

Ennakoi raha-asioiden hoitoa ja edunvalvontaa jo tänään

Oletko koskaan miettinyt kuka hoitaa raha-asioitasi ja päättää puolestasi silloin, kun et enää itse kykene siihen? Etsitkö keinoja hoitaa ikääntyvien vanhempiesi pankkiasioita tai hoidatko näitä asioita jo jonkun toisen puolesta? Näiden asioiden pohtiminen kannattaa monestakin syystä. Tässä kuusi tärkeintä.

Uutiset

Diginatiivit vai diginaiivit? Aikamme osaamisvaatimukset koettelevat meitä kaikkia

Vaikka digipalveluiden käyttö on Suomessa korkealla tasolla, digilukutaidossa on parantamisen varaa. ”Digisyrjäytymisen uhka koskee meitä kaikkia”, sanoo seminaarissamme puhunut Petteri Järvinen.

Tiedotteet

Phishing-tapausten määrä jatkaa kasvuaan – asiakkaan huolellisuus puntarissa

Huijatuksi tai verkkourkinnan kohteeksi joutuneita asiakkaita soittaa FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvontaan joka päivä. Vaikka monet yhteydenotot selviävät jo neuvonnassa, on riitojen määrä asiakkaan ja pankin välillä kaksinkertaistunut edelliseen vuoteen verrattuna. Ratkaisevaa huijaustapausten lopputulosten ja pankin mahdollisen korvausvastuun kannalta on asiakkaan oma huolellisuus kortti- ja pankkitunnustietojensa säilyttämisessä ja käyttämisessä.

Uutiset

Rankkasateet ja vahingot – mitä korvataan?

Rankkasateet aiheuttavat toisinaan erilaisia tulvia ja paljon vahinkoja. Vahingon ja sen korvattavuuden arvioinnissa ratkaisevinta on sateen voimakkuus ja sen poikkeuksellisuus. Sade määritellään vakuutusehdoissa poikkeukselliseksi silloin, kun se täyttää 30 mm sademäärän tunnissa tai 75 mm sademäärän vuorokaudessa. Sademäärien vahinkoarvioinnissa käytetään Ilmatieteen laitoksen havaintoasemien tietoja.

Uutiset

Uudessa oppaassa neuvoja arjen raha-asioiden hoitoon toisen puolesta

Etsitkö keinoja hoitaa ikääntyvien vanhempiesi pankkiasioita tai hoidatko näitä asioita jo jonkun toisen puolesta? Haluaisitko itse päättää, kuka saa tulevaisuudessa hoitaa asioitasi, jos et itse siihen kykene? Tiedätkö, miten edunvalvontavaltakirja tehdään? FINEn uudessa oppaassa Täysi-ikäisen edunvalvonta ja pankki-, vakuutus- ja sijoitusasioiden hoito käydään perusteellisesti läpi edunvalvonnan lisäksi erilaisia kevyempiä vaihtoehtoja hoitaa pankki-, sijoitus- ja vakuutusasioita toisen puolesta.

Uutiset

Talkootyöhön huolettomin mielin?

Kuuluuko kesäsi puuhapäiviin rakentamista, remontointia tai peruskorjausta yhdessä talkooväen kanssa? Kokoon kutsutut talkoolaiset eivät useinkaan ole alan ammattilaisia, vaikka osallistuvat vaativiinkin rakennustöihin. Talkootyöllä tarkoitetaan yhdessä ystävien tai tuttavien kanssa tehtävää palkatonta työtä. Talkoiden järjestäjä voi ottaa vapaaehtoisen ryhmävakuutuksen talkoolaisille loukkaantumisen, invalidisoitumisen ja kuoleman varalle.

Uutiset

Onko läheiselläsi hankaluuksia hoitaa pankkiasioitaan?

Digitaaliset palvelut ovat usein kätevä tapa hoitaa asioita, mutta ne rajaavat ulkopuolelleen ne, joille verkon, mobiilisovellusten tai uusien laitteiden käyttö on vierasta tai terveydellisistä syistä muuten hankalaa. Kokosimme vinkkilistan miten läheistään voi auttaa pankkiasioiden hoidossa. Pienikin apu voi helpottaa arjen sujuvuutta suuresti.

Tiedotteet

Vakuutuslautakunnan lääkevahinkojaosto ratkaisee kiistoja lääkevahinkoasioissa

FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvontaan otetaan yhteyttä hyvin monenlaisissa lääkevahinkokysymyksissä. Neuvoa kysytään lääkevahinkovakuutuksen sisällöstä, korvattavuuden yleisistä edellytyksistä ja muutoksenhakuasioista. Riita-asioissa on useimmiten kyse syy-yhteysarvioinnista.

Tiedotteet

FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan vuosikertomus 2021 julkaistu

FINEn vuosikertomus 2021 sisältää keskeiset havainnot sekä tilastot vakuutus-, pankki- ja sijoitusasioiden neuvonnasta ja riidanratkaisusta. Vuosikertomuksessa nostetaan esiin pinnalla olleita teemoja ja aiheita, joista tuli eniten yhteydenottoja, jotka yllättivät ja joista riideltiin. Asiakasyhteydenottoja tuli FINEen kaikkiaan noin 9000.

Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

Muuta evästeasetuksia