Haku

Blogi: Riski(n hallinta) se on, joka kannattaa!

Aikoinaan kun aloitin FINEssä työskentelyn, olin melkoisen tietämätön kaikista lähelläni piilevistä riskeistä ja vaaroista. Työkavereideni tietoisuus erilaisista ja totta puhuen minusta hieman erikoisistakin riskeistä hämmästytti, välillä jopa kummastutti. Yksi ei jätä pyykinpesukonetta pyörimään koskaan ilman valvontaa (ei edes kauppareissun ajaksi) ja toinen sulkee kaikkien kodinkoneiden vesihanat aina käytön jälkeen sekä irrottaa töpselit seinästä.

Olin aloittanut työt talossa, jossa käsitellään elämässä jo konkretisoituneita riskejä. Asiantuntijoidemme voimin neuvomme ja ratkomme riitoja vakuutus-, pankki- ja sijoitusasioihin liittyvissä pienissä, suurissa, arkisissa, erikoisissa ja toisinaan traagisissakin tapahtumissa.

Hälytyskellot alkoivat soida päässäni sitä kovempaa, mitä tarkemmin tutustuin vahinkoihin, tapaturmiin, tapahtumiin ja onnettomuuksiin, joiden pohjalta teimme uutisia ja oppaita asiakkaillemme. Pitäisikö siis minunkin olla jollain tapaa tietoisempi riskeistä ja tunnistaa mahdolliset, myös ne piilossa olevat riskit paremmin?

Yhdistän riskien hallinnan tiiviisti oman elämän hallintaan. Emme voi useinkaan vaikuttaa onnettomuuksiin mitä kullekin sattuu, voimme yrittää niitä kuitenkin estää. Eniten voimme vaikuutta siihen, miten selviydymme vahingosta. Avainasioita oman elämän hallinnan kannalta ovatkin ennakointi ja selviytyminen. Erilaisten riskien tiedostaminen ja vaikutusten selvittäminen etukäteen kannattaa, olipa kyse sitten oman kodin vakuuttamisesta, henkivakuutuksesta, säästämisestä tai lainan otosta. Riski merkitsee eri ihmisille eri asioita ja jokaisen riskinkantokyky on se, joka vaikuttaa kunkin omiin valintoihin, ottaako esimerkiksi vakuutus vai ei ja minkälainen.

Oman elämän ja talouden hallinta on paljon enemmän kuin tulojen ja menojen tasapainoa ja pientä pääomapuskuria pahan päivän varalle, vaikka toki niitäkin. Se on myös riskien omaehtoista hallintaa ja varautumista vahinkoihin itselle sopivalla, ajantasaisella vakuutusturvalla. Äärimmäisyyksiin ei tarvitse mennä, mutta miksi olla tekemättä jotain, jolla voi ainakin vähentää riskeistä itselle koituvia harmeja ja vahinkoja! Kaikkea ei voi vakuuttaa, sekin on hyvä tiedostaa.

Vuosien myötä ymmärrykseni riskeistä ja niiden konkretisoitumisesta on huimasti kasvanut. Jokaisella on ja saa olla omat valintansa, joillekin se voi olla sitä äärimmäistä riskitietoisuuttakin. Pääasia on, että itseltä löytyisi halu ymmärtää, hallita, oivaltaa ja ohjata elämäänsä parhaalla mahdollisella tavalla ja kyvyllä. Oman talouden hallinta koostuu viisaasta säästämisestä ja sijoittamisesta, viisaasta velkaantumisesta ja viisaasta vakuuttamisesta. On hyvä osata näitä kaikkia edes vähän. Perusasiat saa selville nopeasti vaikka lukemalla oppaamme.

P.S. Vuosien työ erilaisten vahinkojen parissa on tehnyt tehtävänsä. Tieto lisää tuskaa tässäkin mielessä - enkä enää jätä pesukonetta pyörimään ilman valvontaa 😊.

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!

Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

Muuta evästeasetuksia