Haku

Uutiset ja tiedotteet

  Oppaat

   Seikkailijoille ja rantalomailijoille sopivat samat vinkit vakuutusturvasta

   Matkavakuutus on matkalle lähtijän tärkeä turva yllättävien ja odottamattomien tilanteiden varalle. FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan vakuutusasiantuntija Hanna Salo kokosi matkailijoille vinkkejä onnistuneeseen ja turvalliseen matkaan.

   Minkälaisen vakuutuksen tarvitsen?

   Matkavakuutuksen valinnassa kaiken lähtökohtana on oma tarve ja tilanne. Matkavakuutuksien nimet ja sisällöt vaihtelevat, tutustu sisältöön ja vertaile vakuutuksia. Katso erityisesti miten vakuutus korvaa sairauden ja tapaturman hoitokulut sekä matkan peruuntumisen tai keskeytymisen. Näiden tarkistamiseen kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä.

   Jos olet hurjapää ja urheilet ja harrastat paljon, esimerkiksi extremelajeja, tarkista vakuutuksen sisältö tämän osalta. Monet urheilulajit ja erityistoiminnot on vakuutettava erikseen, esimerkiksi sukellus, riippuliito, vapaaehtoistyö, vaellus asumattomilla seuduilla ja off-piste-laskettelu. Voi olla myös niin, ettei aivan kaikkiin lajeihin tai toimintoihin saa vakuutusta.

   Mitä jos sairastun matkalla tai sattuu tapaturma?

   Matkustajavakuutus turvaa henkilöitä. Katso, että vakuutuksessasi hoitokulut korvataan ilman euromääräistä ylärajaa ja saat kotiinkuljetuksen vakavissa tapauksissa. Perehdy etukäteen miten tulee toimia, jos tarvitset hoitoa. Tallenna vakuutusyhtiön hätäpalvelun yhteystiedot puhelimeesi.

   Olemassa oleva sairaus, mitä jos se pahenee odottamattomasti matkalla?

   Yleensä matkavakuutuksista korvataan ennen matkaa alkaneiden sairauksien odottamattoman ja äkillisen pahenemisen osalta vain akuuttihoitoa matkakohteessa noin viikon ajalta. Muita kuluja ei korvata. Kroonista sairautta sairastavan kannattaa tutustua vakuutukseen ja kysyä pääperiaatteita vakuutuksen sisällöstä vakuutusyhtiöstä.

   Suunnitelmissa pitkä matka?

   Tarkista kuinka pitkille matkoille vakuutuksia myönnetään ja jos sinulla on jatkuva matkavakuutus, onko se voimassa koko matkan ajan. Vakuutus koko matkan ajalle pitää hakea jo ennen matkaa. Tee se hyvissä ajoin, koska sitä varten saatetaan vaatia terveysselvitys.

   Vakuutus ulkomaisesta yhtiöstä?

   Vakuutuskulttuurit ovat erilaisia eri maissa. Ulkomaisiin vakuutuksiin saatetaan soveltaa muun maan lainsäädäntöä. Esimerkiksi luottokortteihin liittyvien tai matkatoimistojen kautta hankittujen vakuutusten myöntäjänä voi olla ulkomainen yhtiö. Ehdot voivat poiketa sekä se, missä mahdolliset ongelmatilanteet hoidetaan.

   Mukana arvokasta matkatavaraa?

   Tarkista, onko matkatavaravakuutuksen maksimikorvaussumma riittävä. Kattaako kotivakuutus mukana olevaa omaisuutta ja kuinka paljon?

   Tutustu myös julkaisuihin:

   Perustietoa matkavakuutuksista, Hanna Salo
   Matkatapaturmat, matkasairaudet ja niiden erityistilanteet, Maarit Pulkki
   Vertailu matkavakuutusten myöntämisikärajoista, Maarit Pulkki ja Katja Lappi

   Lisätietoja:
   Vakuutusasiantuntija Hanna Salo, p. 09 6850 1228, hanna.salo(at)fine.fi
   Viestintäpäällikkö Elina Antila, p. 040 548 3838, elina.antila(at)fine.fi

   Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

   Palaute julkaisusta

   Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

   Kiitos!

   Ole ystävällinen ja vastaa seuraaviin väittämiin

    
    
      

   Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

   Muuta evästeasetuksia