Haku

Riskihenkivakuutus ja koronavirus – mitä vakuutus korvaa?

Vastauksemme on: Kyllä maksetaan. Meillä markkinoilla olevien riskihenkivakuutuksien ehdoissa ei tyypillisesti ole pandemiaa koskevia yleisiä rajoituksia.

Vakuutussopimukseen mahdollisesti otetut yksilölliset rajoitukset ovat kuitenkin voimassa. Samoin vakuutussopimuslaista tuleva yhden vuoden itsemurhakarenssi vakuutusyhtiön vastuun alkamisesta laskien. Sitä sovelletaan riippumatta itsemurhan taustalla olevista syistä.

Lisäksi riskihenkivakuutuksissa on yleensä ydinaseiden vaikutukseen sekä ydinvahinkoihin ja muihin säteilyvahinkoihin liittyviä rajoituksia. Niissä on myös kapinaan, mellakkaan, terroritekoon sekä ulkomailla sodittaviin sotiin ja rauhanturvaamiseen liittyviä rajoituksia. Näissä yleisissä rajoituksissa voi olla vakuutustuotekohtaisia eroja, jotka ilmenevät oman sopimuksen vakuutusehdoista.

Pandemiatilanne ei tämän hetkisen tilanteen myötä näyttäisi myöskään vaikuttavan henkivakuutusten myöntämiseen.

Katso YouTube: "Koronaviruksen vaikutuksista henkivakuutuksen ottoon meillä FINEssä ei ole havaintoja. Terveydentilaan liittyviin kysymyksiin pitää joka tapauksessa ja aina vastata totuudenmukaisestii”

Lisätietoa henkivakuutuksista myös Finanssitietoa-osiossa.

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!