Haku

Matkailuautoa tai -vaunua vuokraamassa? Tarkista vakuutusturva kuntoon ennen lomareissua

Matkailuautojen ja -vaunujen vuokraus on koronakesänä huipussaan ja tien päälle on lähdössä monia ensi kertaakin karavaanarielämään tutustuvia matkalaisia. Vakuutusasiantuntijamme kokosi muutamia vinkkejä, jotka on hyvä tarkistaa kuntoon ennen loman alkua, jotta matkailu sujuisi vaivatta ja mahdollisten vahinkojen hoitaminen matkalla sujuvasti.

”Kun olet vuokraamassa matkailuajoneuvoa, tarkista ensin mitä ajoneuvon vuokraussopimuksessa on sovittuna vakuutuksista. Yleensä ajoneuvon omistaja huolehtii vakuutuksista. Selvitä myös miten toimia, jos jotain yllättävää sattuisi ja tarkista vuokraussopimukseen sisältyvän omavastuun suuruus”, FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan vakuutusasiantuntija Hanna Salo sanoo.

”Jos vuokraat asuntovaunun niin huomaa, että oman auton vakuutus ei korvaa vuokratulle asuntovaunulle aiheutuvia vahinkoja, jos vaunuun tulee esimerkiksi lommoja tai se varastetaan. Tarkista autosi vakuutuksesta myös, mitä kuluja korvataan hinaustapauksessa. Vakuutukset poikkeavat toisistaan. Laajimpiin kaskovakuutuksiin sisältyvät sijaisauto- tai keskeytysvakuutukset saattavat korvata myös vuokra-autokuluja”, Salo jatkaa.

”Myös euromääräiset rajoitukset sekä enimmäiskorvausmäärät kannattaa tarkistaa, sillä joskus hinaus- ja matkanjatkamiskulut voivat olla euromääräisesti suuriakin. Hinausvakuutus korvaa yleensä auton hinauksen lähimmälle korjaamolle tai kotiin sekä kulut, jotka aiheutuvat matkustajien joutuessa jatkamaan matkaa määränpäähän tai takaisin kotiin. Sen sijaan polttoaineen loppumisesta aiheutuvaa hinausta ei yleensä vakuutuksesta korvata”, Salo muistuttaa.

”Ota myös vakuutusyhtiön hätäpalvelun yhteystiedot mukaan. Sitä kautta on helppoa tilata hinausauto tai muuta apua, jos matka jostakin syystä katkeaa”, Salo sanoo.

Koronaepidemian aikana matkailua suositellaan lähinnä kotimaassa. Jos matka on kuitenkin suuntautumassa ulkomaille, tarkista huolellisesti missä vakuutuksesi on voimassa ja mitä se korvaa. Onko esimerkiksi ulkomailla tapahtuvissa vahingoissa korkeampi omavastuu tai muita korvausrajoituksia. Voimassaolo pitää tarkistaa myös kaikkien kauttakulkumaiden osalta erikseen ja mukaan on hyvä ottaa Vihreä kortti, Green card.

Lue lisää matkailusta matkailuajoneuvolla: LiikennevakuutuskeskusAutoliitto ja Moottori.fi.

Lisätietoja:
Vakuutusasiantuntija Hanna Salo, p. 09 6850 1228, hanna.salo(at)fine.fi
Viestintäpäällikkö Elina Antila, p. 040 548 3838, elina.antila(at)fine.fi

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!