Haku

Vertailu moottoripyörien vakuutuksista: Bonusten kertymisessä ja alenemisessa isoja eroja

FINEn uusi vakuutusvertailu moottoripyörien vakuuttamisesta sisältää kattavat tiedot vakuutusyhtiöiden tarjoamista liikenne- ja kaskovakuutuksista, vakuutusten bonuksista, hinnoittelusta sekä vahinkojen korvaamisesta. Julkaisu on suunnattu erityisesti moottoripyörävakuutusta ottaville ja vakuutuksiaan kilpailuttaville motoristeille.

”Moottoripyöräkauden alkaessa on hyvä hetki selvittää ja päivittää oma vakuutusturva. Onko lakisääteinen liikennevakuutus voimassa, onko kasko riittävän laaja ja onko vakuutusten hinta kohdallaan”, vakuutusasiantuntija Hanna Salo FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnasta sanoo.

Kaikki vakuutusyhtiöt tarjoavat asiakkaille helppoja vuodenaika- tai ajokausihinnoiteltuja vakuutuksia, joissa vakuutus on aina voimassa ja joiden vakuutusmaksu muodostuu pääosin kesäkuukausilta. Useimmissa näistä vakuutuksista saa maksuhyvitystä liikennekäytöstäpoiston ajalta. Yhtiöiden välillä on kuitenkin eroja siinä, laskutetaanko vakuutusten maksu tasaisesti ympäri vuoden vai ajokaudelle painottuen.

Vuoden 2017 alussa voimaan tullut uusi liikennevakuutuslaki vaikutti monin tavoin myös moottoripyörävakuutusten hinnoitteluun. Vakuutusten hintaan vaikuttaa merkittävästi vakuutusten bonus eli vakuutus- ja vahinkohistorian perusteella myönnettävä alennus vakuutusmaksuihin.

”Bonusjärjestelmät vaihtelevat ja bonusprosentti voi olla saman henkilön tiedoilla hyvin erilainen eri yhtiössä. Eroja on siinä, miten nopeasti vuosittaiset bonukset kertyvät ja kuinka paljon bonusprosentti laskee sattuneen vahingon vuoksi. Esimerkiksi maksimibonusten kerryttäminen vaihtelee yhtiöittäin 5-11 vuotta. Joissakin yhtiöissä ensimmäinen vahinko alentaa heti bonuksia ja joissakin ei. Osa yhtiöistä ei tarjoa bonusturvaa lainkaan”, Salo jatkaa.

”Kannattaa myös ennakoida oman ajokauden pituutta ja tarkistaa ennen ostopäätöstä onko vakuutuksen hinta ilmoitettu koko vuodelta ilman seisonta-aikoja vai esimerkiksi vain arvioidulta ajokaudelta”, Salo neuvoo.

Tutustu vertailuun: Moottoripyörien vakuuttaminen, Hanna Salo. Vertailun tiedot perustuvat maaliskuussa 2019 myynnissä olleisiin seitsemän vakuutusyhtiön liikenne- ja kaskovakuutuksiin.

Lisätietoja:
Vakuutusasiantuntija Hanna Salo, p. 09 6850 1228, hanna.salo(at)fine.fi
Viestintäpäällikkö Elina Antila, p. 040 548 3838, elina.antila(at)fine.fi
www.fine.fi

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!

Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

Muuta evästeasetuksia