Haku

Uutiset ja tiedotteet

  Oppaat

   Tapaturmasta vamma – heti lääkäriin

   Kukaan ei halua maalata mustia pilviä taivaalle, mutta tosiasia on, että Suomessa sattuu vuosittain yli miljoona tapaturmaa. Perjantai 13.10. oli taas Tapaturmapäivä.

   Tämän vuoden Tapaturmapäivän kampanjan keskiössä ovat miehet. Miesten tapaturmakuolleisuus on työikäisillä miehillä korkeampi kuin naisilla, jopa 80 % tapaturmissa kuolleista on miehiä. Miehillä on myös viisinkertainen todennäköisyys kuolla tapaturman seurauksena verrattuna naisiin.

   FINEn neuvonnassa esiin nousseissa kokemuksissa on usein mukana kuuluisa suomalainen sisu, jossain määrin myös jääräpäisyys. Ja suomalainen mieshän on sisukas!

   ”Sisukas suomalainen mies ei tapaturman sattuessa mene ihan heti lääkäriin, vaan vasta kolmen viikon päästä. Mahdollisiin kipuihin syödään omia, vanhoja tai kaverilta muuhun vaivaan saatuja lääkkeitä, josko ne auttaisivat.”

   Tässä kohtaa FINEn neuvonnassa huokaistaan, sillä tapaturmassa aiheutuneiden vammojen (=tapaturman ja vamman syy-yhteyden) selvittely on sitä vaikeampaa mitä pidemmälle lääkäriin menoa lykkää.

   Mahdollisten tapaturmavakuutuskorvausten saaminen käy epävarmemmaksi ja mahdolliset rajanvetotilanteet tapaturmavamman ja iän myötä tapahtuneen kulumisen tai sairausperäisten ongelmien välillä lisääntyvät.

   Lyhyesti siis: Tapaturman sattuessa ei tarvitse eikä pidä olla liian sisukas, vaan lääkäriin on mentävä mahdollisimman pian. Eikä kannata koskea niihin vanhoihin lääkkeisiin.

   Lisätietoa:
   Tapaturmapäivästä täältä.
   Video: Mitäpä, jos tuosta noin vaan kompastut ja nyrjäytät nilkkasi?
   Julkaisu: Yksityistapaturmavakuutuksen ongelmatilanteita
   Julkaisu: Kuntoilijan yksityistapaturmavakuutus
   Julkaisu: Kun kotona sattuu vahinko

   Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

   Palaute julkaisusta

   Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

   Kiitos!

   Ole ystävällinen ja vastaa seuraaviin väittämiin

    
    
      

   Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

   Muuta evästeasetuksia