Haku

Tapaturmasta vamma – heti lääkäriin

Kukaan ei halua maalata mustia pilviä taivaalle, mutta tosiasia on, että Suomessa sattuu vuosittain yli miljoona tapaturmaa. Perjantai 13.10. oli taas Tapaturmapäivä.

Tämän vuoden Tapaturmapäivän kampanjan keskiössä ovat miehet. Miesten tapaturmakuolleisuus on työikäisillä miehillä korkeampi kuin naisilla, jopa 80 % tapaturmissa kuolleista on miehiä. Miehillä on myös viisinkertainen todennäköisyys kuolla tapaturman seurauksena verrattuna naisiin.

FINEn neuvonnassa esiin nousseissa kokemuksissa on usein mukana kuuluisa suomalainen sisu, jossain määrin myös jääräpäisyys. Ja suomalainen mieshän on sisukas!

”Sisukas suomalainen mies ei tapaturman sattuessa mene ihan heti lääkäriin, vaan vasta kolmen viikon päästä. Mahdollisiin kipuihin syödään omia, vanhoja tai kaverilta muuhun vaivaan saatuja lääkkeitä, josko ne auttaisivat.”

Tässä kohtaa FINEn neuvonnassa huokaistaan, sillä tapaturmassa aiheutuneiden vammojen (=tapaturman ja vamman syy-yhteyden) selvittely on sitä vaikeampaa mitä pidemmälle lääkäriin menoa lykkää.

Mahdollisten tapaturmavakuutuskorvausten saaminen käy epävarmemmaksi ja mahdolliset rajanvetotilanteet tapaturmavamman ja iän myötä tapahtuneen kulumisen tai sairausperäisten ongelmien välillä lisääntyvät.

Lyhyesti siis: Tapaturman sattuessa ei tarvitse eikä pidä olla liian sisukas, vaan lääkäriin on mentävä mahdollisimman pian. Eikä kannata koskea niihin vanhoihin lääkkeisiin.

Lisätietoa:
Tapaturmapäivästä täältä.
Video: Mitäpä, jos tuosta noin vaan kompastut ja nyrjäytät nilkkasi?
Julkaisu: Yksityistapaturmavakuutuksen ongelmatilanteita
Julkaisu: Kuntoilijan yksityistapaturmavakuutus
Julkaisu: Kun kotona sattuu vahinko

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!