Haku

Sairauskuluvakuutusten vertailu – ’mission impossible’?

FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta teki vertailun Suomessa tarjolla olevista aikuisten sairauskuluvakuutuksista. Tuotteiden keskinäinen vertailu on vaikeaa, sillä markkinoille on viime vuosien aikana tullut uuden tyyppisiä vakuutuksia ja tuotteiden erot ovat kasvaneet entisestään. Uusi vertailu kokoaa sairauskuluvakuutuksen valinnassa huomioitavat keskeiset asiat yhteen ja helpottaa vakuutuksen valintaa.

”Sairauskuluvakuutusten kirjo markkinoilla on sangen laaja. Vakuutusten myöntämisen ala- ja yläikärajat sekä päättymisikä vaihtelee 0-100 vuoden välillä, tai sitä ei ole lainkaan. Joissakin vakuutuksissa ei ole omavastuuta tai se on sairaus-, tapaturma- tai vakuutuskausikohtainen. Myös hoitokulujen enimmäismäärät vaihtelevat suuresti. Korvauksia voi saada joko vahinko-, vakuutuskausi- tai vakuutuskohtaisesti”, sanoo vakuutusasiantuntija Marjo Ylönen FINEstä.

Sairauskuluvakuutukset ovat usein pitkäaikaisia sopimuksia, joiden hinta nousee ajan myötä.

”Vaihtoehtoja on tarjolla yhä enemmän. Asiakas voi valita valmiin vakuutuskokonaisuuden tai räätälöidä itse yhtiön tarjoamista yksittäisistä vakuutuksista omia tarpeitaan vastaavan vakuutuksen. Uuden tyyppisissä vakuutuksissa voi korvauspiiri olla totuttua suppeampikin, esimerkiksi diagnoosivakuutuksissa korvataan vain tutkimuksia, mutta ei hoitokuluja”, Ylönen sanoo.

Ylönen kehottaa kiinnittämään huomiota seuraaviin asioihin ennen vakuutuksen valintaa:

  1. Mieti omat tarpeesi, joiden varalta haluat vakuutuksen.
  2. Tutustu vakuutuksiin lukemalla niiden tuoteselosteet ja vertaa itsellesi tärkeimpiä asioita.
  3. Vastaa rehellisesti vakuutusyhtiön esittämiin kysymyksiin, esimerkiksi terveysselvitykseen.

”Käytännössä valintalistan läpikäynti tarkoittaa sitä, että aikaa kuluu mietintään. Haluaako vakuutuksen sekä sairauden että tapaturman varalle, vai riittääkö esimerkiksi pelkkä tapaturmavakuutus. On myös hyvä pohtia minkälaisia hoitokuluja haluaa vakuutuksen kattavan ja miten suuren omavastuun on valmis itse maksamaan”, Ylönen sanoo.

”Mieti myös omaa vakuutusturvaasi laajemmin, onko sairauskuluvakuutus itsenäinen vakuutus vai osa kotivakuutusta ja velvoittaako vakuutusyhtiö käyttämään hoitopaikkana omia yhteistyökumppaneitaan. Mikään vakuutus ei kata kaikkea ja vain vertaamalla voi löytää itselle sopivimman vaihtoehdon”, Ylönen painottaa.

Tutustu vertailuun: Opas aikuisten sairauskuluvakuutuksista, Marjo Ylönen, FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta.

Lisätietoja:
Vakuutusasiantuntija Marjo Ylönen, p. 09 6850 1224, marjo.ylonen(at)fine.fi
Viestintäpäällikkö Elina Antila, p. 040 548 3838, elina.antila(at)fine.fi

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!

Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

Muuta evästeasetuksia