Haku

Myrskyn jälkeen on aika kääriä hihat ja toimia

Myrskytuulet ovat puhaltaneet laajalti maan eri kolkissa ja aiheuttivat suuria vahinkoja. Jos vahinkoja tuli, kannattaa ne kuvata heti tuoreeltaan. Ota kuvia runaasti, jotta vahingon laajuus selviää. Myös säätietoja kannattaa ottaa talteen.

Kotivakuutukset korvaavat myrskyn rakennuksille, irtaimistolle ja pihalle aiheuttamia vahinkoja, jos vakuutus on tarpeeksi laaja ja kyseessä on vakuutusehdoissa määritellystä myrskystä. Ennen korvauksen hakemista on kuitenkin tehtävä paljon asioita.

Pyri estämään tai ainakin rajoittamaan lisävahinkoja. Jos myrsky kaatoi puun varaston katolle ja kattopelti repsottaa, voi katon peittää pressulla, ettei lumi tai vesi sada yläpohjaan ja aiheuta lisävahinkoja. Jokainen arvioi kykynsä itse, joten katolle ei kannata mennä eikä ryhtyä sahaamaan katolle kaatunutta puuta, jos vähänkin arvioi työn liian vaativaksi tai sisältävän riskejä. Riskialttiit ja vaaralliset työt tulee suosiolla jättää ammattilaisille. Työtunnit ja materiaalien hinnat kannattaa kirjata ylös, sillä lisävahinkojen estämisen kustannuksia voi hakea vakuutuskorvausta.

Kun väliaikaiskorjaukset on tehty on aika raivata pihalta muut myrskyn jäljet kuten oksat. 

Samalla voi miettiä, kuinka varautua seuraavaan myräkkään, ettei vastaavia tuhoja aiheutuisi, Omia vakuutuksia on myös syytä tarkastella ja tehdä tarvittavia muutoksia.

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!