Haku

Blogi: Pesukonevuotojen vakuutuskuviot

…voivat olla moninaisia. Vesi valuu talon rakenteisiin ja kastelee tavaroita. Pesukoneen ja astianpesukoneen vuotoja selvitetään usein - ne ovat jo lähes kestosuosikkeja neuvonnassamme. Autamme ja neuvomme mistä hakea korvauksia.

 

Asiakas kertoo "Pesukoneeni alkoi vuotaa. Vettä ehti valua paljon talon rakenteisiin ennen kuin huomasin vahingon. Omiakin tavaroitani kastui. Mikä vakuutus korvaa?"

 

Neuvomme ja autamme asiakasta näillä ohjeilla:

 

Taloyhtiön ottama kiinteistövakuutus korvaa yleensä putkivuodoista talon rakenteille aiheutuneita vesivahinkoja. Asukkaan pesukoneen aiheuttama vesivahinko ei välttämättä kuulu taloyhtiön kiinteistövakuutuksen piiriin, sillä kiinteistövakuutuksen rajoitusehdoissa voidaan todeta muun muassa, ettei liitosten tai tiivisteiden vuotamisesta tai ikääntymisestä aiheutunutta vahinkoa korvata.

Jotta vahingon korvattavuus voidaan selvittää, isännöitsijän tai muun asioita hoitavan tahon on tehtävä vahinkoilmoitus kiinteistövakuutusyhtiöön. Jos vahinko on korvattava, vakuutusyhtiö maksaa korvauksen omavastuulla ja mahdollisilla ikävähennyksillä vähennettynä. Kiinteistövakuutuksen omavastuu kuuluu vakuutuksenottajalle eli taloyhtiölle. Silloin kun vahinko aiheutuu asukkaan vastuulla olevasta laitteesta, taloyhtiössä voi kuitenkin olla päätetty toisin siitä, kenen on maksettava omavastuu.

Asukkaan omat tavarat tai tilapäisasunnon kulut voivat tulla korvattavaksi hänen omasta kotivakuutuksestaan. Jos pesukoneen vuotaminen johtuu asukkaan huolimattomuudesta, kyseeseen voi tulla myös asukkaan kotivakuutukseen sisältyvä vastuuvakuutus, joka tällaisessa tilanteessa voi korvata taloyhtiölle aiheutuneita vahinkoja.

Myös asukkaan on useimmiten syytä tehdä vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöönsä. Vakuutusyhtiö selvittää, mitä kotivakuutus korvaa asukkaan irtaimistolle aiheutuneesta vahingosta ja onko vastuuvakuutuksesta maksettava korvausta taloyhtiölle aiheutuneesta vahingosta.

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!

Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

Muuta evästeasetuksia