Näin otat yhteyttä

Puhelinneuvonta palvelee

Maanantaista torstaihin, klo 10–16
p. 09 6850 120

Puhelinneuvonta on asiakkaalle maksutonta. Soittaminen ja jonotus maksaa lankapuhelimesta paikallisverkkomaksun (pvm) ja matkapuhelimesta matkapuhelumaksun (mpm).

Yhteydenotto sähköisellä yhteydenottolomakkeella

 

 

 

Sähköisen yhteydenottolomakkeen käyttäminen edellyttää tunnistautumista oman pankkisi verkkopalvelutunnuksilla. Voit tarvittaessa lähettää sähköisen lomakkeen yhteydessä myös liitetiedostoja. Huomioithan, että liität kaikki liitetiedostot samaan lähetykseen mukaan. Yhteydenottolomakkeen lähettämisen jälkeen voit halutessasi tulostaa ja / tai tallentaa lomakkeen itsellesi. Älä käytä Internet Explorer verkkoselainta valituksen teossa, vaan käytä muita selaimia, esimerkiksi Chromea.

Yhteydenotto kirjeitse ja sähköpostitse

Voit ottaa yhteyttä neuvontaan myös kirjeitse tai sähköpostitse täyttämällä tulostettavan yhteydenottolomakkeen. Tutustu ensin FINEn henkilötietojen käsittelyyn ja rekisteröintiin liittyviin tietoihin ja tulosta täytettävä lomake tästä. Allekirjoita täytetty lomake ja lähetä se joko sähköpostitse osoitteeseen info(at)fine.fi tai kirjeitse osoitteeseen:

FINE
Vakuutus- ja rahoitusneuvonta
Porkkalankatu 1
00180 HELSINKI

Voit ottaa yhteyttä myös vapaamuotoisella, allekirjoitetulla kirjeellä. Tarkista, että kohdassa: ’Ennen yhteydenottoa’ mainitut seikat ovat mukana kirjeessäsi.

Lyhyissä ja yksinkertaisissa kysymyksissä voit lähettää sähköpostia osoitteeseen: info(at)fine.fi. Liitä mukaan myös puhelinnumerosi.

Ennen yhteydenottoa

Asioinnin helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi tarkista nämä asiat jo ennen ensimmäistä yhteydenottoasi

 • Mitä palvelua tai päätöstä asia koskee?
 • Mikä palveluntarjoaja (vakuutusyhtiö, pankki tai sijoituspalveluyritys) on kyseessä?
 • Vakuutusasioissa:
  • Mikä vakuutus on kyseessä (esimerkiksi yksityis- vai työtapaturma, kotivakuutus vai vastuuvakuutus)?
  • Vakuutusyhtiön päätös, jota asiasi koskee.
  • Vakuutusyhtiön vahinkonumero ja korvauspäätöksen päiväys (ilmenevät yleensä em. päätöksestä).
  • Mikä on saamasi päätöksen muutoksenhakuohje? (Muutoksenhakuaika voi olla lyhyt).
 • Pankki- ja arvopaperiasioissa:
  • Mikä on yhteydenottosi aihe?
  • Mikä on palveluntarjoajan kanta asiaan?
  • Mitä toivot FINEn tekevän asiassa?
 • Jos haluat toimiston selvittelyapua toisen henkilön asiassa, tarvitset aina hänen antamansa valtakirjan.
 • Jos otat yhteyttä kirjallisesti, liitä mukaan tarkat yhteystiedot, joista sinut tavoittaa päivisin. Älä lähetä FINEen kuitteja, korjaus- tai hoitokululaskuja tms. alkuperäisinä. Säilytä ne itse myöhempää tarvetta varten tai esim. sairauskuluasioissa Kelalle tehtävää korvaushakemusta varten.
 • Kirjallisen tai sähköisen yhteydenoton ohessa olisi hyvä toimittaa kopio palveluntarjoajalta saamastasi päätöksestä tai vastauksesta.

Asiamiestä ei tarvita

Yhteydenotto FINEen ei edellytä asiamiehen, esimerkiksi oikeusavustajan, käyttämistä.

Jos asiamiestä kuitenkin haluaa käyttää, asiamiehen on aina esitettävä päämiehensä antama valtakirja. Valtakirjan vaatiminen johtuu siitä, että finanssiyhtiöitä koskevassa lainsäädännössä olevat määräykset finanssialalla toimivien henkilöiden vaitiolovelvollisuudesta koskevat myös FINEn henkilökuntaa ja sen käyttämiä asiantuntijoita. Säännösten vuoksi asiamiehelle ei voida antaa mitään yksittäistä asiaa koskevaa tietoa ilman valtakirjan esittämistä. Tulosta valtakirja tästä.

FINEn yhteydenottolomakkeet ja valtakirjat, eri vaihtoehdot

 1. Sähköinen yhteydenottolomake, edellyttää tunnistautumista oman pankkisi verkkopalvelutunnuksilla.
 2. Tulostettava yhteydenottolomake, lähetetään FINEen joko kirjeitse tai sähköpostitse.
 3. Valtakirja, eli valtuutus tietojen saamiseen allekirjoitetaan ja liitetään kirjeeseen / sähköpostiin mukaan. Valtakirjaa ei tarvita, jos käyttää sähköistä tai tulostettavaa yhteydenottolomaketta. Sen sijaan valtakirja tarvitaan aina, kun käyttää asiamiestä.
 4. Asiakkaan henkilötietojen käsittely FINEssä (pdf).