Haku

Blogi: Malttia ja matkaunelmia

Löydätkö sinäkin itsesi selailemassa Momondon, Travellinkin tai matkatoimistojen verkkosivuja? Mietit samalla, milloin saat taas upottaa varpaasi kuumaan hiekkaan tai tuntea suurkaupungin tuulahduksen kasvoillasi. Muistat myös sen kuplivan innostuksen tunteen, kun varasit alkuvuonna kauan odottamasi lomamatkan, joka nyt ei toteudukaan.

Tilanne on meille kaikille reissukärpäsen puremille sama. Koronaepidemia pilasi jopa kymmenien tuhansien suomalaisten matkasuunnitelmat koko kevään ja kesänkin osalta. Monilla on myös käsillä sellainen ikävä tilanne, että matkaan varatut rahat ovat jääneet jumiin lentoyhtiön tai matkanjärjestäjän pankkitilille. Myös näitä toimijoita on kohdannut poikkeuksellisen tiukat ajat, kun periaatteessa koko heidän toimintansa on tullut yhtäkkiä alas ajetuksi. Päässä kytee ajatus siitä, saako rahojaan koskaan takaisin?

Lähtökohtaisesti vastaus on helppo. Jos lentoyhtiö tai matkanjärjestäjä on perunut lennot, on se heidän asiakkaalleen korvattava. Korvauksen saaminen saattaa kuitenkin tällä hetkellä kestää – pitkään. Kärsivällisyyttä voi olla vaikea taikoa esiin silloin, kun harmi on suurimmillaan. Itsellänikin oli tarkoituksena viettää keväinen hengähdyshetki palatsien ja Sacher-kakkujen keskellä Wienissä. Ihanan loman sijaan luottokortin tapahtumavirrassani on edelleen lentojen suuruinen lovi..

Itse olen tehnyt asian eteen kaiken sen, mikä tässä vaiheessa on ollut mahdollista. Olen vaatinut rahojani takaisin matkanjärjestäjältä sekä ilmoittanut asiasta myös luottokorttiyhtiööni ja matkavakuutusyhtiööni. Näin, jos jossain vaiheessa on tarpeen kääntyä myös näiden tahojen puoleen, en ainakaan menetä oikeuttani korvaukseen oman passiivisuuteni vuoksi. Tämän jälkeen ei ole muuta vaihtoehtoa kuin odottaa, kun ahdingossa pyristelevä matkanjärjestäjä selvittää tilannetta.

Vaikka odottavan aika on pitkä, niin sen voi käyttää uudesta reissusta haaveiluun ja esimerkiksi vakuutusturvansa tarkastamiseen. Näin voi tulevaisuudessa yrittää varautua näihin elämän heittämiin kierrepalloihin entistä paremmin jo etukäteen.

Minä ainakin tiedän jo, minne lähden, kun se on taas mahdollista. Tiedätkö sinä?

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!

Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

Muuta evästeasetuksia