Haku

Vahingon sattuessa herää monia kysymyksiä, kuka on vastuussa, mitä vahinko maksaa ja korvaako vakuutus?

Henkilövahinkoja sattuu paljon. Joku horjahtaa jalkakäytävällä ja vetää kaatuessaan kaverinsakin katuun. Toinen törmäilee pyöräillessään toiseen ja kolmatta puree naapurin irti päässyt koira. Vahinkojen syitäkin on monenlaisia. Joskus vahingon syy löytyy itsestä, joskus vahinko vain osuu omalle kohdalle.

 

Kokosimme ja päivitimme oppaan, jossa kerromme lukuisten tapausesimerkkien avulla kuka voi saada korvauksia erilaisissa vahinkotilanteissa, kuka on korvausvelvollinen, mitä korvataan ja minkälaisissa tilanteissa korvauksia voi ylipäätään saada vastuuvakuutuksista.  Mukana ovat myös selkeät toimintaohjeet, jos vahinko on jo sattunut sekä ohjeet korvauksen hakemiseen liittyvistä asioista.

 

Päivitimme myös verkkosivuillemme tärkeimmät UKK:t (usein kysytyt kysymykset) vastuuvakuutuksista. Vastauksissa kerrotaan muun muassa, miten vahingonkorvausvastuu eroaa vastuuvakuutuksesta, mikä on huolimattomuutta, saako vahingonkärsijä tietoa ennen korvauspäätöstä, kuka voi valittaa korvauspäätöksestä ja voiko ilmoituksen tehdä toisen vastuuvakuutukseen.

 

Lue opas Henkilövahinkojen korvaaminen vastuuvakuutuksista.

Tutustu vastuuvakuutuksista usein kysyttyihin kysymyksiin ja vastauksiin.

 

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!