Haku

Lemmikkivakuutuksen lyhyt abc – selvitä vakuutuksen sisältö ja vertaile

Lemmikit ovat usein paljon enemmän kuin pelkkiä eläimiä – ne ovat rakkaita perheenjäseniä monille ihmisille. Lemmikit tuovat omistajilleen iloa, lohtua ja uskollista seuraa arjen keskelle.

Joskus lemmikit kuitenkin sairastuvat tai loukkaantuvat, mikä voi olla kova isku sekä lemmikille että sen omistajalle. Siksi kannattaakin harkita lemmikin vakuuttamista. Vakuutusyhtiöstä ja vakuutuksesta riippuen, lemmikkivakuutus voi korvata esimerkiksi hoito- ja tutkimustoimenpiteitä. 

Lemmikkivakuutus pähkinänkuoressa

Lemmikkivakuutus eli seuraeläinvakuutus tuo turvaa odottamattomien, ikävien yllätysten varalle. Vaikka lemmikistä pitäisi hyvää huolta, lemmikki voi sairastua tai loukkaantua – joskus myös kadota tai menehtyä. 

Se, mitä lemmikkivakuutus korvaa, riippuu vakuutusyhtiöstä ja itse vakuutuksesta. Koirien ja kissojen ollessa suosituimpia lemmikkejä, osa vakuutusyhtiöistä tarjoaa erikseen koira- ja kissavakuutuksia. Joidenkin vakuutusyhtiöiden tarjontaan kuuluu myös hevosten ja harvinaisempien lemmikkien vakuutukset

Lemmikille on mahdollista ottaa hoitokuluvakuutus, josta korvataan tapaturman tai sairauden hoidosta aiheutuneita eläinlääkärikuluja sekä eläimen henkivakuutus, josta korvataan lemmikin menettäminen. Useat vakuutusyhtiöt tarjoavat myös lisäturvia.

Vaikka vakuutuksen nimi olisi sama – esimerkiksi koiravakuutus – vakuutuksen kattavuus ja ehdot voivat erota toisistaan. Vakuutusehtojen tarkka lukeminen ja vakuutusten vertailu kannattavat.

Lemmikkivakuutuksen hinta muodostuu monesta osatekijästä

Lemmikkivakuutuksen hinta on yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun lemmikin vakuuttamista harkitaan. Kuten lemmikkivakuutusten kattavuudet, myös niiden hinnat vaihtelevat.. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi seuraavat asiat:

 • lemmikin ikä
 • lemmikin rotu
 • lemmikin terveydentila
 • valittavat vakuutusturvat
 • enimmäiskorvausmäärä
 • vakuutuksen omavastuu
 • vakuutuksenottajan asuinpaikka.

Kannattaako lemmikkivakuutus ottaa?

Lemmikin omistajaa saattaa mietityttää kysymykset “Onko lemmikkivakuutus pakollinen?” ja “Kannattaako lemmikkivakuutus ottaa?”. Kumpaankaan kysymykseen ei valitettavasti ole yksioikoista vastausta. Päätöksentekoa auttavia ja punnittavia tekijöitä kuitenkin löytyy.

Lemmikkivakuutuksen kannattavuus riippuu monista tekijöistä, kuten lemmikkisi terveydentilasta, rodusta, iästä ja omasta taloudellisesta tilanteestasi. Esimerkiksi seuraavien tekijöiden avulla voit harkita, onko lemmikkivakuutus kannattava hankinta sinulle ja lemmikillesi:

 1. Taloudellinen turva: Lemmikkivakuutus voi tarjota lemmikin omistajalle taloudellista turvaa. Esimerkiksi lemmikin sairastuminen tai loukkaantuminen voivat aiheuttaa suuret eläinlääkärikulut. Tällöin lemmikkivakuutuksesta voi olla suuri apu eläinlääkärikulujen kattamiseen.
 2. Lemmikin rotu: Jotkut rodut ovat olla alttiimpia perinnöllisille vioille tai tiettyjen terveysongelmien kehittymiselle. Tällaisille roduille otettavat vakuutukset saattavat olla kalliimpia.
 3. Lemmikin ikä ja terveydentila: Lemmikki kannattaa vakuuttaa mahdollisimman nuorena. Vakuutusyhtiöt pyytävät tietoja lemmikkisi terveydentilasta vakuutusta myönnettäessä. Ennen vakuutuksen ottamista lemmikillä olleet sairaudet ja muut terveysongelmat saatetaan rajata vakuutuksen ulkopuolelle tai ne voivat estää vakuutuksen myöntämisen. Useimmat lemmikkivakuutukset eivät myöskään korvaa ennen vakuutuksen voimaantuloa alkaneita sairauksia tai vammoja. 

Muista perusteellinen vertailu

Lemmikkivakuutus on investointi lemmikkisi hyvinvointiin ja terveyteen. Jotta löydät parhaan vakuutuksen, muista vertailla eri lemmikkivakuutuksien sisältöjä. 

Kun teet vertailua eri lemmikkivakuutuksien välillä, huomioi ainakin seuraavat asiat:

 • Kattavuus
 • Hinta
 • Omavastuu
 • Enimmäiskorvausmäärä
 • Lemmikin iän vaikutus vakuutuksen kattavuuteen

Lemmikkivakuutuksen vertailu voi vaatia hieman aikaa ja vaivaa, mutta se kannattaa tehdä huolellisesti. Kun olet selvittänyt eri vakuutusten kattavuuden, hinnan ja muut tärkeät tekijät, voit valita sen vakuutuksen, joka sopii sinulle ja lemmikillesi parhaiten. Muista myös päivittää vakuutus tarvittaessa – näin varmistat, että lemmikkisi saa aina parasta mahdollista hoitoa.

Jäitkö kaipaamaan vielä tarkempaa vastausta johonkin lemmikkivakuutuksiin liittyvään asiaan? Verkkosivuiltamme löydät kattavan oppaan kissan ja koiran vakuuttamisesta. Oppaasta löydät tarkemman vastauksen esimerkiksi siihen, mitä vakuutus korvaa. Tutustu myös oppaaseen koirien aiheuttamien vahinkojen korvaamisesta.

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!

Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

Muuta evästeasetuksia