Haku

4/69/83

« Takaisin Tulosta

Diaarinumero: 4/69/83

Ratkaisu annettu: 07.04.1983

Tapahtumatiedot

Pikavuoron linja-autoon Tampere-Lahti-Loviisa-Kotka tulivat 25.7.1982 lausunnonpyytäjät, jolloin heidän laukkunsa ja lasten rattaat laitettiin linja-auton tavaratilaan. Saavuttaessa perille Kotkaan ei lausunnonpyytäjien laukkua löytynyt. Linja-auton tavaratilan luukut olivat kuljettajan sulkemat Orimattilasta lähtien. Noin 9 km Orimattilasta Myrskylään päin kuljettaja oli havainnut tavaratilan luukun olevan auki. Laukku oli pudonnut tien sivuun. Se löytyi lehti-ilmoituksen perusteella useita viikkoja myöhemmin, jolloin sen sisällön oli todettu menneen pilalle.

Lausunnonpyytäjien kanta

Lausunnonpyytäjät katsovat, että kyseessä ei ole tiekuljetussopimuslain mukaan linja-auton matkustajille korvattava vahinko, vaan liikennevakuutuslain 5 §:n 1 mom. 2. lauseen mukainen liikennevahinko, joka tulisi korvata vahingon aiheuttajan ajoneuvon liikennevakuutuksesta.

Yhtiön kanta

Vakuutusyhtiö katsoo, että koska tapahtumaan ei liity liikennevahinkoa, mikä tulisi korvata liikennevakuutuslain perusteella, korvaus suoritetaan tiekuljetussopimuslain perusteella.

Lausuntopyyntö

Lausunnonpyytäjät pyytävät lautakunnan lausuntoa siitä, onko kysymyksessä vahinko, joka on korvattavissa tiekuljetussopimuslain mukaan.

LAUTAKUNNAN LAUSUNTO

Lautakunta toteaa, että tapauksessa on kysymys matkatavarasta eikä tavarasta, joka kuuluisi tiekuljetussopimuslain piiriin, minkä vuoksi lautakunta ei katso voivansa käsitellä asiaa.

Päätös oli yksimielinen.

TIEKULJETUSVAKUUTUKSEN VAHINKOLAUTAKUNTA

Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

Muuta evästeasetuksia