Haku

1/217/91

« Takaisin Tulosta

Diaarinumero: 1/217/91

Ratkaisu annettu: 21.03.1991

Lausunnonpyytäjä: Vakuutusyhtiö

Rahdinkuljettaja: Huoltoasema

Vahingonkärsinyt: Rahdinkuljettaja

Tapahtuma

Lautakunta toteaa asiakirjoista saatavan selvityksen mukaan, että rahdinkuljettaja oli loppusyksystä 1990 saanut toiselta rahdinkuljettajalta tehtäväksi kuljettaa yhtiön A Naantalin varastosta polttoöljylastin jaettavaksi noin 20 omakotitaloon. Rahdinkuljettajan autonkuljettaja oli yhtiön A Naantalin varastolla lastannut ajoneuvon säiliön vahingossa kaasuöljyllä ja jakanut kaasuöljylastin omakotitalouksiin. Koska omakotitalot voivat käyttää kaasuöljyä, sitä ei imetty pois talouksilta, vaan ne käyttivät saamansa kaasuöljyn.

Yhtiö A on lähettänyt laskun kalliimman kaasuöljyn ja halvemman polttoöljyn hintaerosta rahdinkuljettajan toimeksiantajalle, joka on maksanut laskun. Rahdinkuljettaja puolestaan on maksanut kyseisen summan toimeksiantajalle.

Lausuntopyyntö

Lautakunnan lausuntoa on pyydetty siitä, onko kysymyksessä sellainen vahinko, josta rahdinkuljettaja tiekuljetussopimuslain mukaan on vastuussa.

LAUTAKUNNAN LAUSUNTO

Tiekuljetussopimuslain 27 §:n mukaan rahdinkuljettaja on vastuussa tavaran katoamisesta, vähentymisestä tai vahingoittumisesta sen kuljetettavaksi ottamisen tai luovuttamisen välisenä aikana.

Lautakunta toteaa, että kysymyksessä olevassa tapauksessa kuljettaja on kaasuöljyä kuormatessaan toiminut lähettäjän toimeksiannosta ja tämän lukuun. Näin ollen kyse ei ole tiekuljetussopimuslain soveltamisasiasta, jonka vuoksi lautakunta ei ota juttua tutkittavakseen.

Päätös oli yksimielinen.

TIEKULJETUSVAKUUTUKSEN VAHINKOLAUTAKUNTA

Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

Muuta evästeasetuksia