Ratkaisutietokannat

Huom! Ratkaisutietokanta ei toimi Internet Explorer -verkkoselainta käytettäessä. Käytä muita selaimia, esimerkiksi Chromea.

Vapaasanahaku kohdistuu ratkaisun koko sisältöön. Haku löytää ratkaisut, joiden tekstissä annettu sana tai peräkkäisten sanojen yhdistelmä esiintyy. Ratkaisuja voi hakea myös sanan osalla tai diaarinumerolla.

TARKENNETTU HAKU antaa lisää valintakriteerejä haun tekoon:

Asiasanahaku kohdistuu ratkaisujen otsikkotekstiin. Haku löytää ratkaisut, joiden otsikkotiedoissa annettu sana tai peräkkäisten sanojen yhdistelmä esiintyy. Ratkaisuja voi hakea myös sanan osalla.

Diaarinumerohaussa kirjoitetaan lautakunnan lyhenne isoin kirjaimin ennen numeroa, esim. VKL 54/13, PKL4/13, tai APL 9/13 ja FINE-numero: FINE-001101.

Vuodesta 2017 alkaen kaikkien ratkaisusuositusten diaarinumerointi on noudattanut FINE-numerointia.

Vuoden 2018 alusta Arvopaperilautakunta muuttui Sijoituslautakunnaksi.

Voit tehdä haun myös asiaryhmän (vakuutus-, pankki- tai sijoitusasia) mukaan ja tarkentaa hakua edelleen kunkin asiaryhmän oman jaottelunsa mukaan. Lakipykälähakua voi käyttää vakuutusasioiden ratkaisuissa. Sillä voi etsiä tiettyyn vakuutussopimuslain pykälään liittyviä ratkaisuja. Anna pykälä(t) numerona pilkulla erotettuna (esim. 5,9). Jos haet usealla pykälällä, antaa haku vain ne ratkaisut, jotka koskevat kaikkia annettuja pykäliä.

Ratkaisusuosituksen antaja -haussa voit valita kaikki ratkaisut, lautakuntien tai toimiston antamat ratkaisut.

Julkaisu- tai ratkaisupäivämäärähaun avulla voit hakea ratkaisusuosituksia tietyltä aikaväliltä.

Voit antaa useita hakuperusteita ja jättää osan kentistä tyhjäksi. Isot ja pienet kirjaimet katsotaan samoiksi. Jos haet useilla hakuperusteilla, on hakutulos sellainen, joka täyttää kaikki annetut hakuehdot.

Erilliseen tietokannan Tiekuljetusvakuutuksen Vahinkolautakunnan lausunnoista 1980 – 1992 löydät täältä.

Tarkennettu haku

Hakutulokset

Ei tuloksia