Haku

Toimintaympäristön muutokset heijastuvat myös FINEen

Valmistelussa on päättyvän vuoden aikana ollut isoja lainsäädäntöhankkeita, jotka voimaan tullessaan vaikuttavat koko finanssialan 
asiakassuhteissa noudattamiin käytänteisiin.

Olemme olleet mukana lainvalmistelutyössä, mutta vasta asiakasyhteydenottojen myötä näemme, millaisia kysymyksiä uudet normit ja niiden myötä muuttuvat käytännöt asiakkaiden suunnalta nostavat esiin.

Erityisesti sijoituspalvelujen ja vakuutusten tarjontaan liittyvä sääntely yhdenmukaistuu, mikä aikaa myöten tuo synergiaetuja niin palveluntarjoajille kuin asiakkaillekin. Myös FINEn toiminnassa on nähty tästä sääntelyn yhdenmukaistumisesta koituva hyöty.

Kerromme tässä uutiskirjeessämme muutoksesta, jonka myötä sijoitusasiat – koskivat ne sitten sijoitusvakuutuksia tai sijoituspalveluita - käsitellään jatkossa uudessa FINEn Sijoituslautakunnassa.

Tässä uutiskirjeessä luomme lisäksi myös katsauksen arvopaperiasioissa saamiimme yhteydenottoihin. Niitä on leimannut viimeisten paperimuodossa olevien pörssinoteerattujen osakkeiden vaihto arvo-osuusmuotoon. Kyse on lähtökohtaisesti ollut liikkeeseenlaskijan ja sijoittajan välisestä asiasta, johon liittyvissä kysymyksissä FINEn mahdollisuudet asian selvittämisessä ovat olleet rajalliset.

Yhteydenottojen myötä on kuitenkin ilmeistä, että monenkirjavien asiakkaansuojakysymysten huolellinen miettiminen ja ennakoiminen on tarpeellista, kun suunnitellaan asunto-osakkeiden paperisten osakekirjojen muuntamista sähköiseen muotoon.

Jouluun on enää reilu viikko aikaa. Osallistumme tänä vuonna Punaisen Ristin Hyvä Joulumieli-keräykseen joulukorttien lähettämisen sijaan. Tässä yhteydessä on kuitenkin oiva tilaisuus toivottaa teille kaikille sidosryhmiemme ja yhteistyökumppaniemme edustajille hyvää ja rauhallista joulun aikaa sekä lämpimästi kiittää tästä vuodesta!

Elli Reunanen
Toimitusjohtaja

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!