Haku

Uutiset ja tiedotteet

  Oppaat

   Kiitos ja näkemiin!

   Finanssialan riippumattoman neuvonnan ja tuomioistuimen ulkopuolisen riidanratkaisun järjestämisessä Suomi on ollut edelläkävijä koko maailmaa silmällä pitäen. Tuskin FINEn perustajat 1970-luvun alussa tulivat ajatelleeksi, miten aikaansa edellä olevasta ja kauaskantoisesta ratkaisusta oli kysymys. Suomessa lakisääteinen kuluttajansuoja tuli 70-luvun loppupuolella. EU:n piirissä lainsäädäntötoimiin edettiin näissä asioissa 2010-luvulla. Vapaaehtoisuuteen ja sopimukseen perustuvasta FINEstä tuli lähes viidenkymmenen vuoden toimimisen jälkeen osa eurooppalaista ADR–järjestelmää. EU:n ulkopuolella monessa maassa on kollegaorganisaatio, useimmissa ei.

   Aleksis Kivi, joka otti vaikutteita antiikista Shakespeareen asti ja kirjoitti Impivaarasta, sanoi Nummisuutareissa oivallisesti merimies Nikon suulla ”Aika neuvoja antaa”. FINEn pitkän toiminnan jälkeen voi vain hieman yrittää arvioida tulevaisuuden näkymiä. FINEn uudistettu, lainsäädännön viitoittama riidanratkaisutoiminta on erinomaisessa kuosissa; sen tavoitteena on olla EU-alueen parasta kyseisen lainsäädännön mittareilla. Samalla on muistettava laajamittainen neuvontatoiminta, joka ennalta ehkäisee ristiriitoja. Vireillä olevat mittavat lainsäädäntöhankkeet, joista mainittakoon PRIIPs, MiFID II ja IDD, jo pelkästään aikaansaavat FINElle erityistilauksen tulevaisuudessa finanssialan laajamittaisen normiston erityisasiantuntijana ja riitojen ratkaisijana.

   Sopijaosapuolten tuki ja yhteistyö on FINEn moottori. Vireillä olevan MiFID II -lainsäädännön yhteydessä tuleva, Finanssivalvontaa koskeva lakimuutos vahvistaa entisestään jo vuosikymmeniä jatkunutta hyvää yhteistyökäytäntöä Finanssivalvonnan ja FINEn välillä.

   Palveluntarjoajille FINE tuottaa ainutlaatuista palautetta, toimii hyvän finanssitavan mittarina, antaa FINE-markkinaosuuksineen arvion siitä miten finanssiyrityksellä menee muutoksenhakurintamalla. Tämä tutka on myös palveluntarjoajien korkeimpaan johtoon kuuluville yksi hyvä työväline. Jos tämä puoli on finanssiyrityksessä kunnossa, myös asiakkaiden arvostus on kohdallaan ja taskussa ovat menestyksen avaimet.

   Olemme kollegani Erik Sirénin kanssa jäämässä eläkkeelle. Esitämme parhaimmat kiitokset kaikille sidosryhmiemme edustajille loistavasta yhteistyöstä vuosikymmenten aikana! 

   FINEn toimitusjohtajaksi tulee varatuomari Elli Reunanen. Tervetuloa remmiin, Elli!

   Irene Luukkonen

    

      

   FINEn hallituksen järjestämällä vastaanotolla juhlistettiin Irenen ja Erikin pitkää uraa finanssialalla. Sidosryhmien tapaamisessa kuultiin niin onnitteluita, kiitoksia,  juhlapuheita kuin musiikkiesityksiäkin.

   Ensimmäisessä kuvassa toimitusjohtaja Irene Luukkonen, johtaja Erik Siren ja Metropoliitta Ambrosius. Seuraavissa kuvissa sidosrymiä Finanssialalta, Kuluttajavirastosta sekä FINEn lautakuntien aikaisempia ja nykyisiä puheenjohtajia.

   Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

   Palaute julkaisusta

   Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

   Kiitos!