Haku

Matkavakuutukset ovat pääsääntöisesti voimassa vain ulkomaan matkoilla - tarkista turva kotimaan osalta

Tänä kesänä monien matkasuunnitelmat ovat vaihtuneet ulkomaan matkailusta kotimaan matkailuun. Kohdemaan muuttuessa on hyvä tarkistaa oman matkavakuutuksensa kattavuus, sillä välttämättä ei tule ajatelleeksi, että matkavakuutukset ovat lähtökohtaisesti voimassa vain ulkomaan matkoilla.

”Se, että matkavakuutus olisi voimassa myös kotimaassa, vaatii usein voimassaolon laajentamista ja lisämaksuja. Vakuutusta tehtäessä pitää siis erikseen valita vakuutuksen voimassaoloalueeksi myös Suomi”, FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan vakuutusasiantuntija Hanna Salo sanoo.

”Matkavakuutukseen ei myöskään sisälly matkustaminen tai siirtyminen paikasta toiseen tavanomaisessa elinympäristössä, kuten kotona, työ- tai opiskelupaikassa, tai omalla mökillä. Ollakseen voimassa kotimaan matkoilla pitää matkan, vakuutusten ehdoista riippuen, suuntautua yli 50–150 km päähän näistä paikoista. Ehdoissa saatetaan edellyttää myös, että matkaan sisältyy yöpyminen”, Salo jatkaa.

Vakuutukset poikkeavat toisistaan ja jokaisen tuleekin tarkistaa oman vakuutuksensa sisältö.

”Esimerkiksi luottokorttiliitännäisiä matkavakuutuksia ei välttämättä edes saa laajennettua kattamaan kotimaan matkoja. Toisaalta muut vapaaehtoiset henkilövakuutukset, kuten tapaturmavakuutukset ja sairauskuluvakuutukset, ovat Suomessa voimassa”, Salo sanoo.

Lisätietoja:
Vakuutusasiantuntija Hanna Salo, p. 09 6850 1228, hanna.salo(at)fine.fi
Viestintäpäällikkö Elina Antila, p. 040 548 3838, elina.antila(at)fine.fi

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!