Haku

Kissa- ja koiravakuutusten vertailu voi säästää pitkän pennin

FINEn tekemässä kissa- ja koiravakuutusvertailussa tarkastellaan vakuutusten myöntöä, vakuutusturvan laajuutta ja niiden keskeisiä sisältöjä. Suurimmat erot vakuutusten välillä löytyvät omavastuiden laskutavoissa. Omavastuun laskutapa vaikuttaa suoraan korvausmäärään ja sitä kautta vakuutuksen kokonaishintaan. Vertailussa oli mukana seitsemän vakuutusyhtiön seuraeläinvakuutukset.

”Omavastuun laskutapa on vakuutuksen hintaan eniten vaikuttava tekijä. Esimerkiksi vertailussa mukana olleiden yhtiöiden vakuutuskorvaukset 500 €:n hoitokuluista vaihtelivat 240 – 340 €:n välillä”, FINEn vakuutusasiantuntija Mira Aarre sanoo.

Omavastuita lasketaan monin eri tavoin ja niiden keskinäinen vertailu on monimutkaista. Omavastuuvähennys voi olla tapaturmakohtainen, prosentuaalinen tai se voi olla esimerkiksi vakuutuskauteen tai käyntikertaan sidottu.

”Yhtä tärkeää omavastuun ohella on kuitenkin tutustua itse tuotteeseen, mitä vakuutus korvaa ja mitä ei, mitä rajoituksia vakuutusehdoissa on ja minkälaisia säännöksiä korvausmääriin liittyy. Kannattaa myös hakea tietoa lemmikkinsä rodulle tyypillisistä mahdollisista ongelmista ja vahingoista sekä niiden korvattavuudesta jo ennakkoon”, Aarre jatkaa.

”Lemmikkieläinten vakuutukset tuntuvat kiinnostavan ihmisiä kovasti. Vakuutus kannattaakin ottaa heti pentuvaiheessa, kun eläin on terveimmillään. Vilkkaille pennuille kaikki on uutta ja ilmeellistä, joten koko ajan sattuu ja tapahtuu”, Aarre sanoo.

Lemmikin itselle ja perheen ulkopuoliselle aiheuttamien vahinkojen korvaaminen

Laajoista kotivakuutuksista korvataan eläimen omistajalle lemmikin äkillisistä ja arvaamattomista tapahtumista johtuneita vahinkoja. Eläimen luonnollisen käyttäytymisen seurauksena syntyneitä vahinkoja ei yleensä korvata lainkaan.

Kotivakuutuksen yhteyteen otetusta vastuuvakuutuksesta korvataan muille aiheutettuja vahinkoja niiltä osin, joista vakuutettu on lain mukaan korvausvastuussa. Erillisenä lisäturvana myytävä eläinvastuuvakuutus korvaa kotivakuutuksen vastuuvakuutusta kattavammin kissan ja koiran muille kuin perheenjäsenille aiheuttamia henkilö- ja esinevahinkoja.  

Tutustu vertailuun: Seuraeläinten vakuutusopas – kissan, koiran ja muiden lemmikkieläinten vakuuttaminen, Mira Aarre 2020.

Lisätietoja:
Vakuutusasiantuntija Mira Aarre, p. 09 6850 1222, mira.aarre(at)fine.fi
Viestintäpäällikkö Elina Antila, p. 040 548 3838, elina.antila(at)fine.fi
 

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!