Haku

Hammas halkesi, kevytsilta irtosi – mitä vammoja korvataan?

FINEn Hammasvahinkojen korvaaminen vapaaehtoisista vakuutuksista -oppaasta löydät selkeitä esimerkkitapauksia erilaisista tapaturmista, mitä niissä tapahtui, mitä kuluja korvattiin ja mistä vakuutuksesta.

Esimerkkejä:

Yksityistapaturmavakuutus - Aiemmin vaurioitunut etuhammas meni tapaturmaisesti poikki. Korvausta suoritettiin siltä osin, kun vamma oli aiheutunut uudesta tapaturmasta ja siltä osin, että hammas saatiin tapaturmaa edeltäneeseen tilaan. Hammas oli kuitenkin heikentynyt aiemman tapaturman takia ja silloisen hoidon korvannut yhtiö maksoi korvaamatta jääneen hammashoidon.

Talkoovakuutus - Talkootöihin osallistuneen huuli halkesi, kaksi etuhammasta lohkesi ja kolmas, jo lapsena aiemmin vaurioitunut hammas katkesi juuresta. Vakuutus korvasi huulen ja kahden etuhampaan hoidon. Katkenneen hampaan osalta korvattiin vain osa hoitokuluista, sillä hammas oli jo valmiiksi heikentynyt. Uusi tapaturma olisi todennäköisesti lohkaissut vain palan tästäkin hampaasta, jos se olisi ollut terve.

Matkustajavakuutus - Puraisun takia irronneen paikan hoitoa ei korvattu matkan jälkeen kotimaassa, akuuttia hoitoa olisi korvattu kohdemaassa. Hammastapaturmat on rajattu useimmista matkustajavakuutuksista pois. Korvattavat kustannukset vaihtelevat yhtiöittäin, niitä ovat lääketieteellisesti tarpeelliseksi katsottavat kulut. Näissäkin tapauksissa hampaiden hoito korvataan enintään tapaturmaa edeltävään tilaan.

Vastuuvakuutus - Maali kaatui yllättäen pallokentällä pelanneen päälle ja hammas katkesi. Pallokentän ylläpitäjän vastuuvakuutus korvasi hammashoidon kulut. Vastuuvakuutus korvaa muille aiheutettuja esine- ja henkilövahinkoja, jotka ovat aiheutuneet huolimattomuudesta tai laiminlyönnistä. Puhtaasti tapaturmaiset ja tahallaan aiheutetut vahingot jäävät korvauksen ulkopuolelle.

Lue lisää tapauksista sekä erilaisista vakuutuksista:

Hammasvahinkojen korvaaminen vapaaehtoisista vakuutuksista, Mira Aarre, FINE

Uutinen julkaistu 28.10.2020

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!