Haku

Uutiset ja tiedotteet

  Oppaat

   Vinkkejä moottoripyörävakuutuksen ottajalle - huomio sisältöön ja voimassaoloon ulkomailla

   FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan vakuutusasiantuntija kokosi vinkit moottoripyörän vakuutusta ottavalle tai vakuutusta kilpailuttavalle motoristille. Vinkit ja vakuutusten tiedot perustuvat tuoreeseen Moottoripyörien vakuuttaminen -vertailuun, joka kokoaa tiedot vakuutusyhtiöiden tarjoamista liikenne- ja kaskovakuutuksista, vakuutusten bonuksista, hinnoittelusta sekä vahinkojen korvaamisesta.

   • Selvitä ja päivitä oman vakuutusturvasi tarve. Onko lakisääteinen liikennevakuutus voimassa, onko kasko riittävän laaja ja onko vakuutusten hinta kohdallaan.
   • Arvioi oman ajokauden pituus ja valitse sopivin vakuutus sen mukaan.
    • Kaikki vakuutusyhtiöt tarjoavat asiakkaille helppoja vuodenaika- tai ajokausihinnoiteltuja vakuutuksia, joissa vakuutus on aina voimassa ja joiden vakuutusmaksu muodostuu pääosin kesäkuukausilta. Useimmissa näistä vakuutuksista saa maksuhyvitystä liikennekäytöstäpoiston ajalta. Yhtiöiden välillä on kuitenkin eroja siinä, laskutetaanko vakuutusten maksu tasaisesti ympäri vuoden vai ajokaudelle painottuen.
   • Tarkista vakuutusyhtiön nettilaskurin hinta vakuutukselle.
    • Onko maksu koko vuodelta ilman seisonta-aikoja vai esimerkiksi arvioitu hinta arvioidulla ajokaudella. Maksu veloitetaan kuitenkin ajoneuvorekisterin tietojen mukaisen toteutuneen liikennekäytössäolon mukaan.
   • Tarkista miten bonukset kertyvät vakuutuksessasi.
    • Bonusjärjestelmät vaihtelevat ja bonusprosentti voi olla saman henkilön tiedoilla hyvin erilainen eri yhtiössä. Eroja on siinä, miten nopeasti vuosittaiset bonukset kertyvät ja kuinka paljon bonusprosentti laskee sattuneen vahingon vuoksi. Esimerkiksi maksimibonusten kerryttäminen vaihtelee yhtiöittäin 5-11 vuotta. Joissakin yhtiöissä ensimmäinen vahinko alentaa heti bonuksia ja joissakin ei. Osa yhtiöistä ei tarjoa bonusturvaa lainkaan
   • Jos matkustat ulkomaille, pyydä vihreä kortti omasta vakuutusyhtiöstäsi.
    • Suomalainen liikennevakuutus on voimassa ETA-maissa ja ns. vihreän kortin järjestelmään kuuluvissa ETA-alueen ulkopuolisissa maissa. Vihreä kortti on todistus liikennevakuutuksen voimassaolosta.
   • Tarkista mitä ajovarusteita vakuutuksestasi korvataan.
    • Esimerkiksi kuljettajan kypärä on korvattavien listalla, usein myös kypäräpuhelin. Kaskovakuutuksissa eroja on enemmän muiden ajovarusteiden, kuten ajokäsineiden ja ajojalkineiden korvattavuudessa. Kyytiläisen varusteita kasko korvaa vain harvoin.

    

   Lisätietoja:
   Vakuutusasiantuntija Hanna Salo, p. 09 6850 1228, hanna.salo(at)fine.fi
   Viestintäpäällikkö Elina Antila, p. 040 548 3838, elina.antila(at)fine.fi

   Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

   Palaute julkaisusta

   Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

   Kiitos!

   Pystyäksesi käyttämään chattia on teidän hyväksyttävä markkinointievästeet

   Muuta evästeasetuksia