Uutiset

IhanFINE podcast: Miten hoitaa kuolinpesän pankki- ja vakuutusasiat fiksusti ja ilman riitoja?

Läheisen kuoltua omaisten käsiteltäväksi tulee surun lisäksi tukku käytännön asioita. Laskut pitää maksaa ja vakuutusasiat hoitaa. Mutta miten se tapahtuu? Kuka edes saa käyttää kuolinpesän varoja? Milloin perinnönjako tapahtuu? Kuka on kuolinpesän osakas? Entä milloin tarvitaan edunvalvontavaltuutusta?

Uutiset

Älä tartu koukkuun - tunnista tietojenkalastelu eli phishing

Phishing eli tietojenkalastelu on yhä yleistyvä ilmiö ja digitaalisessa maailmassa vaaniva uhka. Tietojenkalasteluyritysten kirjo on laaja, ja erilaisten tapausten määrä korkea. Vaikka tietojenkalastelu muuttaa jatkuvasti muotoaan ja huijausviestien tunnistaminen käy yhä vaikeammaksi, tietojenkalastelulta voi oppia suojautumaan.

Uutiset

Opiskelijan vakuutustärpit – ovatko nämä asiat jo ok?

Ensimmäistä kertaa omaan kotiin muuttavalla voi olla mielessään monia kysymyksiä vakuutuksista, kuten mitä vakuutuksia tarvitsen, onko kotivakuutus pakollinen ja mitä se korvaa. Itselle uusiin asioihin perehtyminen vaatii hieman vaivannäköä, mutta se kannattaa.

Uutiset

Lemmikkivakuutuksen lyhyt abc – selvitä vakuutuksen sisältö ja vertaile

Lemmikit ovat usein paljon enemmän kuin pelkkiä eläimiä – ne ovat rakkaita perheenjäseniä monille ihmisille. Lemmikit tuovat omistajilleen iloa, lohtua ja uskollista seuraa arjen keskelle. Joskus lemmikit kuitenkin sairastuvat tai loukkaantuvat, mikä voi olla kova isku sekä lemmikille että sen omistajalle. Siksi kannattaakin harkita lemmikin vakuuttamista. Vakuutusyhtiöstä ja vakuutuksesta riippuen, lemmikkivakuutus voi korvata esimerkiksi hoito- ja tutkimustoimenpiteitä.

Uutiset

Vakuutukset elämän eri vaiheissa – hyvä tietää

Elämän varrella eri vakuutukset korostuvat – nuoren vakuutustarpeet ja tiedot vakuutuksista ovat todennäköisesti erilaiset kuin perheellisen. Omaisuuden ja iän karttuminen sekä muutokset elämäntilanteessa vaikuttavat vakuutusturvaan. Tutustu tietopakettiimme ja lue lisää oppaistamme.

Uutiset

Matkavakuutus - rahanhukkaa vai tärkein matkakumppani?

Matkavakuutus on tärkeä osa matkustamista niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Se tarjoaa turvaa ja suojaa siltä varalta, että matka saa odottamattomia käänteitä – mahdollisesti jo ennen matkan alkua. Matkavakuutus korvaa matkustajille ja matkatavaroille matkalla sattuneita vahinkoja.

Uutiset

Blogi: Skuuttionnettomuudet - vakavia vammoja ja vakuutuskysymyksiä

Sähköpotkulaudoilla eli skuuteilla sattuneet onnettomuudet voivat olla arvaamattomia ja erittäin ikäviä tilanteita. Onnettomuuksista voi seurata erilaisia vammoja, kuten ruhjeita, murtumia, haavoja ja hammasvammoja. Hoitoihin liittyvät kulu saattavat kasvaa suuriksi ja tämä herättää kysymyksiä vakuutusturvasta. Vakuutuksiin liittyvät korvauskysymykset ovat ratkenneet vakuutusyhtiöissä, eikä niitä ole juurikaan tullut FINEen, vaikka tapaturmavakuutuksista kysytäänkin toiseksi eniten kaikista vakuutuksista FINEstä.

Uutiset

IhanFINE podcast: Oma vakuutus lemmikille?

Kun karvakuono sairastaa, eläinlääkärilasku voi kasvaa suureksi. Moni lemminkin omistaja miettii, kannattaisiko koiran tai kissan sairauksiin ja tapaturmiin varautua vakuutuksella. Entä korvaako vakuutus, jos koira tuhoaa omaisuutta tai vahingoittaa toista koiraa?

Uutiset

Myrskyt, tuholaiset ja muut haaverit kesämökillä – miten varautua vahinkoihin ja estää niitä?

Onnistuneen kesämökkikauden varmistamiseksi voi monia asioita ennakoida ja tarkistaa etukäteen.  Vakuutukset auttavat niissä tilanteissa, kun vahinko on jo tapahtunut. Moniin vahinkoihin voi varautua ja niitä myös ennaltaehkäistä riittävillä kunnossapito- ja tarkastustoimenpiteillä sekä suojeluohjeiden noudattamisella. Lue ja käy läpi FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan kokoamat keskeiset ohjeet ennen kesämökkikauden alkua.

Uutiset

Mökkisesonki alkaa – onhan mökkisi vakuutusturva kunnossa?

Mökkikauden alkaessa on hyvä tarkistaa, että vakuutukset ovat kunnossa myös mökillä. IhanFINE-podcastin viidennessä jaksossa on vieraana FINEn vakuutusasiantuntija Jenni-Maria Pippola. Hän kertoo muun muassa, pitääkö saunarakennukset ja grillikatokset vakuuttaa erikseen, ja mitä myrskyvahinkoja vakuutus kattaa.

Uutiset

Läheisen kuolema – opas käytännön järjestelyihin ja tukeen

Läheisen kuolemaan liittyy monia käytännön järjestelyitä, joiden tekeminen surun keskellä voi olla raskasta ja tuntua vaikealta. Suomi.fi:n verkkosivuilla julkaistu opas: ’Läheisen kuolema’ ohjaa omaisia asioiden hoidossa ymmärrettävällä tavalla, askel kerrallaan eteenpäin.

 • Näytä lisää (0)
  Mikä FINE? Mitä teemme ja miten voimme auttaa? Katso video » Sähköinen vuosikertomus 2014 Lue täältä »

  Lue FINEn uutiskirjeitä

  Uutiskirjeet arkistosta

  Näytä lisää ()

  Lehdistötiedotteet arkistosta

  Näytä lisää ()