Haku

Uutishuone

Turvaa tuleva – perehdy oppaaseen henkivakuutuksista

to 3. marraskuuta 2016 08.33.00

Uusi Perustietoa henkivakuutuksesta –opas sisältää yhteenvedon seitsemän vakuutusyhtiön tarjoamista henkivakuutuksista, vakuutusten ottamisesta ja niiden voimassaolosta. Mukana on myös hintaesimerkkejä 30- ja 40-vuotiaille otetuista henkivakuutuksista. Opas on suunnattu erityisesti niille, jotka harkitsevat henkivakuutuksen ottamista.

”Henkivakuutusturvaa pidetään yleensä tärkeänä silloin, kun taloudella on paljon velkaa ja pieniä lapsia, tai kun talouden toimeentulo on vahvasti yhden henkilön varassa”, vakuutusasiantuntija Hanna Salo FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnasta sanoo.

”On hyvä miettiä kuinka suuren kuolemantapauksessa maksettavan korvauksen eli vakuutussumman tulisi olla. Tätä varten pitää huomioida muun muassa perheen velat ja esimerkiksi vakuutetun yhden tai kahden vuoden palkkasumma. Luonnollisesti myös perheen varallisuus vaikuttaa ratkaisuun.”

”Henkivakuutusta haettaessa on tärkeää vastata terveysselvityksen kysymyksiin totuudenmukaisesti, sillä väärät ja puutteelliset tiedot voivat johtaa siihen, että korvausta ei makseta. Lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota edunsaajamääräykseen, esimerkiksi jos avopuolison haluaa edunsaajaksi, tulee hänet siihen erikseen nimetä”, Salo jatkaa.

Henkivakuutuksen vakuutusmaksut määräytyvät vakuutussumman ja vakuutettavaan henkilöön liittyvän riskin mukaan. Vakuutusmaksu voi nousta vakuutetun iän noustessa tai pysyä samana, jolloin korvausmäärä alenee iän myötä.

Hintavertailun esimerkeissä henkivakuutukset otettiin 30- ja 40 -vuotiaille perusterveille aikuisille 80 000 € euron kiinteällä vakuutussummalla. Esimerkin 30-vuotiaalle otetun vakuutuksen vakuutusmaksu vaihteli 129 – 190 € välillä ensimmäisen vuoden osalta. Kymmenen ensimmäisen vuoden vakuutusmaksu vaihteli yhtiöittäin 1470 – 2167 € välillä. Näiden lisäksi vertailussa on tietoa yhdestä ryhmäetuvakuutuksesta.

Oppaan esimerkeissä on yhtiökohtaista lisätietoa myös niistä eduista, joita vakuutusten keskittäminen sekä asiakkuustason mukaiset alennukset tuovat mukanaan.

Lue opas: Perustietoa henkivakuutuksesta, FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta.

Lisätietoja:

Vakuutusasiantuntija Hanna Salo, p. 09 6850 1228
Viestintäpäällikkö Elina Antila, p. 09 6850 1246 tai 040 548 3838

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!