Haku

Uutishuone

Syksyn julkaisuissa aiheina maksuhäiriömerkinnät, auton lunastus ja koirien vahingot

ke 25. syyskuuta 2019 08.55.42

Tutustu uusii julkaisuihin: Maksuhäiriömerkinnän vaikutus vakuutus- ja pankkipalveluihin (samasta aiheesta myös video ja blogi), Lunastus kasko- ja liikennevakuutuksesta sekä Koirien aiheuttamien vahinkojen korvaaminen.
 

Syyskuu 2019

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä
 
 
 

 
 
 
 

Ajankohtaista

 
 
 

Tämä uutiskirje kokoaa yhteen viimeisimpiä julkaisujamme useista eri asioista. Aiheet on poimittu neuvonnassamme esiin tulleista arkisista, ajankohtaisista ja mielenkiintoisista kysymyksistä, joiden kirjavuus, vaihtelevuus ja toisaalta toistuvuus yllättää välillä meidätkin.
Toivottavasti mielenkiintosi heräsi ja jaat julkaisuja myös eteenpäin. 

 
 
 
 

Maksuhäiriömerkintä on monille ajankohtainen kysymys

FINEssä vastataan toistuvasti maksuhäiriömerkintään liittyviin kysymyksiin. Kysymykset liittyvät ongelmiin saada esimerkiksi kotivakuutus tai auton kaskovakuutus sekä ongelmiin luottokortin uusimisessa.

Teimme lyhyen videon, blogin ja päivitimme oppaan, jossa vastaamme asiakkaiden kysymyksiin ja kokoamme ohjeita miten hakea vakuutuksia tai pankkipalveluita merkinnästä huolimatta. Tärkeintä kaikkien kannalta kuitenkin, että asioita saadaan hoitumaan.

Katso video », tutustu julkaisuun », lue blogi »

 
 
 
 

Auto rusinana?

Mitä siis kannattaa tehdä ja miten toimia?  Mikä on käypä arvo? Milloin lunastetaan ja milloin korjataan?

Omalle autolle aiheutuneiden vahinkojen varalta ajoneuvon voi vakuuttaa vapaaehtoisella kaskovakuutuksella. Lakisääteinen liikennevakuutus on taas pakollinen kaikille liikenteessä käytettäville moottoriajoneuvoille. Siitä ei kuitenkaan korvata liikennevahingon aiheuttaneen ajoneuvon vaurioita.

Liikennevakuutuksessa ajoneuvo lunastetaan aina käyvästä arvosta kun taas kaskovakuutuksesta saatetaan maksaa käypää arvoa suurempiakin korvauksia.

Lue lisää täältä »

 
 
 
 

Mitä ihmettä - koirani iski hampaansa naapurin pohkeeseen

Koira saattaa purra ihmistä tai juosta vapaana ollessaan auton alle, törmätä pyöräilijään tai jalankulkijaan, vahingoittaa tappelussa toista koiraa tai hätyyttää muita eläimiä.

Suurin osa vahingoista on taloudelliselta arvoltaan yleensä vähäisiä, mutta pahimmillaan koiran omistaja voi hetkellisen huolimattomuuden seurauksena joutua tuhansienkin  eurojenkin korvausvastuuseen. Koiran omistaja ei kuitenkaan ole automaattisesti korvausvastuussa kaikista koiransa aiheuttamista vahingoista.

Lue lisää täältä »

 
 
 
 

Tilaa tuoreet ratkaisusuositukset sähköpostiisi

Uusi, pelkästään ratkaisusuosituksiin keskittyvä uutiskirjeemme on nyt tilattavissa. Uutiskirje sisältää viimeisen kuukauden aikana julkaistut FINEn ratkaisusuositukset ja se lähetetään tilaajille sähköpostitse joka kuukauden 11. päivä.

Verkkosivuillamme olevasta ratkaisutietokannasta löytyvät edelleen aiemmin julkaistut ratkaisusuositukset. Niitä voi hakea esimerkiksi ratkaisupäivämäärän tai asiasisällön mukaan.

Tilaa uutiskirje ratkaisusuosituksista täältä »

 
 


 

Porkkalankatu 1, 00180 Helsinki  |  www.fine.fi

 

 

Kerro kaverille
uutiskirjeestämme

 
 
  Tilaa uutiskirje, peruuta tilaus tai vaihda sähköpostiosoitteesi tästä.  
 
 
  Powered by Postiviidakko  
 

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!