Haku

RSS uutiskirjeet

Uutta FINEn verkkosivulla: Toimistossa annettuja ratkaisusuosituksia julkaistaan nyt tietokannassa

to 26. huhtikuu 2018

Toimistoratkaisuja luettavissa nyt verkkosivujen (Fine.fi) tietokannassa. Uusia oppaita viisaasta vakuutusten otosta ja velkaantumisesta.
 
Huhtikuu 2018 Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä
 
 
   
 
 
 

Ajankohtaista

 
 
 
 

Toimistossa annettuja
ratkaisuja nyt verkkosivuilla

Fine.fi -verkkosivut ja ratkaisutietokanta uusituivat. Aiemmin vain lautakuntien ratkaisusuosituksia sisältänyt tietokanta on päivitetty ja sisältää nyt myös toimistossa annettuja ratkaisusuosituksia. Ratkaisusuosituksia päivitetään tietokantaan sitä mukaan, kun niitä toimistossa ja lautakunnissa annetaan.

Joustavassa ja nopeassa toimistomenettelyssä käsitellään ratkaisukäytännöiltään vakiintuneita ja muuten selkeitä tapauksia. Näitä tapauksia oli viime vuonna kaksi kolmasosaa kaikista riita-asioista. Monet tapaukset ovat keskenään hyvin samankaltaisia, minkä vuoksi näistä julkaistaan vain osa. Sen sijaan lautakuntamenettelyssä käsitellyt monimutkaisemmat ja koko FINEn ratkaisutoimintaa linjaavat tapaukset julkaistaan entiseen tapaan pääsääntöisesti kaikki.

Ratkaisusuosituksia voi hakea pikahakuna tai tarkennettuna hakuna esimerkiksi vapaan sanahaun, asiaryhmän, ratkaisusuosituksen antajan tai julkaisuajankohdan mukaan. Tutustu uuteen ratkaisutietokantaan tästä ».

 
 
 
 

Ajankohtaista FINEssä

Alkuvuosi on käynnistynyt FINEssä viime vuoden kaltaisesti. Vakuutusasioista kysytään edelleen eniten, mutta pankkiasioiden yhteydenotoissa on nähtävissä pientä nousua. Sijoitusasioista kysytään vain vähän. Yhteydenotoissa on ollut havaittavissa riita-asioiden kokonaismäärän hienoista laskua edelliseen vuoteen verrattuna, neuvonta-asioiden painottuessa entistäkin enemmän.

Alkuvuoden aikana sekä pankki- että vakuutusasiakkaiden yhteydenotoissa ovat nousseet esiin asiakkaiden kokemukset siitä, etteivät he saa yhteyttä omaan palveluntarjoajaansa puhelimitse. Puhelinpalveluiden jonotusajat ovat pitkiä, eikä puheluihin vastata. Moni on kertonut myös vaikeuksista saada vastauksia sähköposteihin.
 

 
 
 
 

Vakuuta viisaasti - opas vakuutusten kilpailuttajalle

Vakuutusten laaja valikoima, erot ja yhtäläisyydet sekä hinta mietityttävät vakuutusten valintahetkellä. Olenko valitsemassa oikein? Minkälaista vakuutusturvaa tarvitsen ja mitä olen siitä valmis maksamaan? Vakuutusten kilpailuttamista pidetään usein hankalana ja paljon aikaa vievänä työnä, johon on vaikea ryhtyä. Vaakakupin toisessa päässä painaa kuitenkin se hyöty, jonka euroissa mahdollisesti säästää.

Vertailemalla ja kilpailuttamalla vakuutuksiaan, tulee samalla mietittyä minkälaista turvaa vakuutuksen avulla haluaa ja tarvitsee. Mitä sitten oikeastaan on viisas vakuuttaminen? Lue lisää tästä ».

 
 
 
 

Velkaannu viisaasti - opas velan ottajalle

Velan tai lainan ottamisesta on tullut yhä yleisempää, arkipäiväisempää ja helpompaa. Lähes jokaisella on jonkinlaista velkaa tai mahdollisuus velan ottoon vähintään maksuaika- tai luottokortin muodossa. Vaihtoehtoisia rahoitustapoja on niitäkin tullut lisää.

Samaan aikaan ylivelkaantumisesta on tullut Suomessakin kasvava ongelma. Mainokset kannustavat nopeiden kulutusluottojen ottamiseen ja asuntojen hintakehitys etenkin kasvukeskuksissa kasvattaa asuntolainoja ja pidentää laina-aikoja.

Velan ottaminen on hyvä vaihtoehto hankintojen rahoittamiseksi silloin, kun se tapahtuu harkitusti ja velan oton järkevyys ja seuraukset on mietitty ennakkoon. Uusi opas kokoaa perusasioita viisaan velkaantumisen lähtökohdista, olipa kyseessä sitten pikavippi tai suurempi laina. Lue opas tästä ».

 
 
 
 

Tarvetta julkaisuille, oppaille, vertailuille?

Mitä mieltä olet tekemistämme oppaista ja vertailuista? Tarvitsetko jotain muuta, mistä toivoisit lisätietoa?

Kerro meille mielipiteesi julkaisuista ja toiveesi uusille. Kuulemme mielellämme myös palautteesi niistä.

Lähetä toiveesi ja palautteesi osoitteeseen: info@fine.fi.

(Löydät kaikki julkaisumme verkkosivujemme julkaisuosiosta tästä).

 
 

  Porkkalankatu 1, 00180 Helsinki  |  www.fine.fi
 

 

Kerro kaverille
uutiskirjeestämme

 
 
  Tilaa uutiskirje, peruuta tilaus tai vaihda sähköpostiosoitteesi tästä.  
 
 
  Powered by Postiviidakko  
 

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!