Haku

Kriisin ongelmista uusiin ratkaisuihin

Kriisin ongelmista uusiin ratkaisuihin

ma 15. kesäkuu 2020

Vakuutuslautakunta on ottanut ensimmäistä kertaa kantaa tasa-arvodirektiivin soveltamiseen henkilövakuutusasiassa. Johtavan lakimiehen Harri Isokosken blogissa pohditaan Blogissa pohditaan sopimusprosessin asiakaspalvelullista riittävyyttä ja aidon kumppanuuden rakentamista vakuutustoiminnassa..
 

Kesäkuu 2020

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä
 
 
 

 
 
 
 

Kriisin ongelmista uusiin ratkaisuihin

Koronakevään taloudelliset vaikutukset asiakkaiden pankki-, vakuutus- ja sijoitusasioissa näkyvät FINEssä laajana kirjona yhteydenottoja. Esiin on noussut uudenlaisiakin kysymyksiä. Tavallisten tapaturma- ja kotivahinkojen rinnalle on noussut mitä moninaisimpia liikevaihdon- ja ansionmenetyksiin liittyneitä asioita. Matkustamisen loputtua lähes seinään nousi esiin variaatioita matkavakuutusten korvauksista. Samaan aikaan vakuutusyhtiöiden käytännötkin ovat eläneet pandemiatilanteen kehittyessä. Maksukorttien väärinkäytökset ulkomailla ovat tietenkin jääneet vähäisiksi, mutta netin välityksellä toteutetut huijaukset ovat vuorostaan lisääntyneet. Asioinnin ongelmat ovat korostuneet erityisesti heillä, joilla valmiuksia digiasiointiin ei entuudestaan ollut ja jotka karanteeni sulki kotiinsa.

Tilanne on haastanut myös FINEn asiantuntijoita päivittäisessä neuvontatyössä. Jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä asiakkaille ei ole aina voinut antaa selvää ja yksiselitteistä vastausta. Vaikeimmissa kysymyksissä on jääty odottamaan linjaratkaisuja lautakunnista. Ratkaisukäytäntöä tullaan saamaan syksyn myötä, jolloin toivomme voivamme muutoinkin palata normaalimpaan työarkeen pitkän etätyöjakson jälkeen. Tosin sekin arki tulee olemaan uudenlainen normaali, sillä myös FINEssä etätyö jää varmasti jatkossakin korona-aikaa.

Kesän yli toimimme kuitenkin edelleen pääsääntöisesti etätoimistoistamme käsin ja toivon mukaan pääsemme kaikki, kuten myös te sidosryhmiemme edustajat, myös nauttimaan Suomen kauniista kesästä terveinä, annetut turvallisuusohjeet mielessämme.

Hyvää kesää!
Elli Reunanen
toimitusjohtaja

 

 
 
   
 
 
 

Kumppanuus punnitaan hätätilanteessa

Monet ratkaistaviksi tulevat asiakastapauksemme ovat murheellisia ja niissä on usein pinnalla suuria tunteita ja syvää ahdinkoa.

Erityisesti yksi tapaus viime ajoilta on jäänyt vaivaamaan johtavan lakimiehemme Harri Isokosken mieltä. Hän kirjoitti mietteensä blogiksi ja nimesi sen 'Kumppaniksi'.

Blogissa pohditaan sopimusprosessin asiakaspalvelullista riittävyyttä ja aidon kumppanuuden rakentamista vakuutustoiminnassa.

Lue lisää »

 
 
 
 

Vakuutuslautakunta pohti tasa-arvodirektiiviä henkilövakuutusasiassa

Vakuutuslautakunta on ottanut ensimmäistä kertaa kantaa tasa-arvodirektiivin soveltamiseen henkilövakuutusasiassa.

Tapauksessa oli kyse lapsen syntymän yhteydessä aiheutuneiden hoitokulujen korvattavuudesta.

Lautakunta ei suosittanut muutosta vakuutusyhtiön tekemään ratkaisuun.

Lue lisää »

 

 

 
 
 
 

Seminaari: Järki, tunteet ja hyvä tapa 2.9.2020

Keväältä siirtynyt seminaarimme järjestetään 2.9. 2020, klo 13.00 - 16.00. Seminaari striimataan myös suorana verkkoon.

Seminaarin teemana on Järki, tunteet ja hyvä tapa finanssialalla. 

Epidemiatilanteen rajoissa pyrimme järjestämään myös mahdollisuuden osallistua perinteisesti tilaisuuteen, toki turvallisuudesta huolehtien. Paikkamäärä tulee tämän vuoksi olemaan rajallinen. Kaikki halukkaat voivat kuitenkin seurata striimiä.

Varaa aika kalenteristasi jo nyt. Lisätietoa elokuun uutiskirjeessä.

 
 
   
 
 
 

Vakuuta viisaasti - itsesikin

Terveyttään voi vakuuttaa erilaisilla vapaaehtoisilla vakuutuksilla niin sairauksien kuin tapaturmienkin varalta.

Kokosimme vaihtoehdot yhteen ja laadimme oppaan: Vakuuta viisaasti - itsesikin. Oppaasta löytyy runsaasti tietoa, kun miettii vaihtoehtoja oman terveytensä vakuuttamiseksi.

Tutustu oppaaseen tästä ja lue myös vakuutusasiantuntija Mira Aarteen blogi: Vakuutusshoppailua kotisohvalta?

Blogissa on mukana linkkejä useisiin tähän aiheeseen liittyviin FINEn julkaisuihin.

 
 
 
 

Neuvonta palvelee kesälläkin

Kesälomakuukaudet eivät tuo suuria muutoksia FINEn puhelinneuvontaan. Puhelinneuvonta ja chat palvelevat juhannuksesta heinäkuun loppuun, maanantaista torstaihin kello 10-15. 

Koska toimimme kesällä edelleen etätyössä, käsittelemme paperipostia vain satunnaisesti. Suosittelemmekin lähettämään kaiken aineiston sähköisiä kanavia käyttäen. Paperipostina lähetetty aineisto tai vireillä olevaan asiaan liittyvä materiaali tulee vastaanotetuksi viiveellä.

Aurinkoista kesää!

 
 


 

Porkkalankatu 1, 00180 Helsinki  |  www.fine.fi

 

 

Kerro kaverille
uutiskirjeestämme

 
 
  Tilaa uutiskirje, peruuta tilaus tai vaihda sähköpostiosoitteesi tästä.  
 
 
  Powered by Postiviidakko  
 

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!