Haku

FINE 50 -vuoden uudet artikkelit ja podcast, kutsu webinaariin ja uusien fineläisten esittely

FINE 50 -vuoden uudet artikkelit ja podcast, kutsu webinaariin ja uusien fineläisten esittely

ma 10. toukokuu 2021

Uusia artikkeleita FINE50v. -sivuilla ja uusi IhanFINE podcast tekoälystä
 

Toukokuu 2021

Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä
 
 
 

 
 
 
 

Tässä uutiskirjeessä

pääset tutustumaan uusimpiin FINE 50 -juhlavuoden artikkeleihin Lena Sisula-Tulokkaalta ja Tiina Väisäseltä. Kuuntele myös Esko Kivisaaren ajatuksia teoälystä ja etiikasta IhanFINE-podcastissa. Esittelemme uusimmat fineläiset ja kutsumme Sinut mukaan webinaariin ensi viikolla. Webinaarin aiheena on Vastuuvakuutus ja korostunut huolellisuusvelvollisuus.

 
 
 
OTT, emeritaprofessori Lena Sisula-Tulokas

Vakuutusehtojen tulkinta ja koronapandemia

Lena Sisula-Tulokkaan Pandemin och beprövade försäkringsvillkor – djävulen sitter i detaljerna -artikkelissa käydään läpi koronpandemian mukanaan tuomia vaikeuksia vakuutusehtojen tulkinnassa. Lähtökohtaisesti vakuutukset ehtoineen on suunniteltu toisenlaista maailmaa ajatellen, kuin mitä olemme reilun vuoden ajan eläneet. Ehtojen laadinnassa ei ole voitu ennakoida koronapandemian kaltaisia tilanteita. FINEn lautakuntakäytännön perusteella vakuutusehtojen tulkinta tapahtuu kuitenkin normaalien sopimusoikeudellisten sääntöjen mukaisesti myös pandemian kaltaisissa poikkeuksellisissa tilanteissa. Peruslähtökohtana on vakuutusehtojen sanamuoto.

Lue lisää »

 
 
 
OTL, VT, väitöskirjatutkija Tiina Väisänen

Eläke- ja henkivakuutukset avioero-osituksessa 

Tiina Väisäsen artikkelissa Eläke- ja henkivakuutukset avioero-osituksessa – nykytilanne ja tulevaisuudennäkymiä tarkastellaan sitä sääntelyä, jonka nojalla eläke- ja henkivakuutuksia arvioidaan avioero-osituksessa sekä niitä tulkinnallisia lähtökohtia, joiden perusteella ne joko luetaan puolisoiden ositettavaan varallisuuteen tai jätetään sen ulkopuolelle. Lisäksi pohditaan keinoja, joilla puoliso voi turvata puolittamisperiaatteen toteutumista silloin, kun hänen puolisonsa vakuutus näyttää olevan jäämässä ositettavan varallisuuden ulkopuolelle. Katso myös Tiinan intro aiheeseen.

Lue lisää »

 
 
 
Varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari, Finanssiala ry

IhanFINE-podcastissa mukana Esko Kivisaari - keskustelua tekoälystä ja etiikasta 

Mikä ihmeen tekoäly – mihin sitä tarvitaan? Miksi juuri finanssiala on ollut niin nopea omaksumaan tekoälyä osaksi liiketoimintaansa? Millaisia hyötyjä tekoälyn käyttö tuo ja mikä merkitys sillä on tulevaisuudessa meille kaikille? Miten tekoäly näkyy pankkien ja vakuutusyhtiön asiakkaille?

Tekoälyn hyödyntämiseen liittyy myös paljon pelkoja, esimerkiksi henkilötietojen käyttöön liittyen. Mitä ja kuinka vakavia riskejä nämä ovat? Entäpä etiikka – miksi ja mitä varten?

Elli Reunasen haastateltavana IhanFINE-podcastissa varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari Finanssiala ry:stä. 

Kuuntele podcast täältä »

 
 
 
Katri Matikka, Teresa Paatero ja Siiri Hurme

Opiskelijat ovat apuna neuvonnassa - ja ihan kaikessa

Katri, Siiri ja Teresa ovat uusimmat opiskelijavahvuutemme FINEssä. Katri ja Siiri aloittivat työnsä ’oikkariharjoittelijoina’ oikeustieteen opintojensa ohessa, aivan etätyökauden alkumetreillä viime vuonna. Teresa on tämän kevään abiturientti ja pääsi kesätöidensä alkuun muuttamaan toimistoamme uusiin tiloihin.

Lue lisää, mikä houkutteli nuoria opiskelijoita finanssialalle ja FINEen, miltä etätyö on tuntunut, kun osaa työkavereista ei ole vielä tavannut kasvokkain ja mitkä asiat työssä koetaan palkitsevimpina.  Lue lisää »

 
 
 
 

Webinaari:
Vastuuvakuutus ja korostunut huolellisuusvelvollisuus

17.5.2021 klo 13.00 - 14.00

Seminaarissa tarkastellaan korostuneen huolellisuusvelvollisuuden erityispiirteitä Vakuutuslautakunnan vastuuvakuutusasioita koskevan ratkaisukäytännön näkökulmasta.

FINEn asiantuntijoista mukana:
Jaostopäällikkö Emilia Hanén-Parkkonen

Ilmoittaudu tästä »
Kutsua saa jakaa organisaatioissa eteenpäin.

 

 
 


 

Porkkalankatu 1, 00180 Helsinki  |  www.fine.fi

 

 

Kerro kaverille
uutiskirjeestämme

 
 
  Tilaa uutiskirje, peruuta tilaus tai vaihda sähköpostiosoitteesi tästä.  
 
 
  Powered by Postiviidakko  
 

Lähetys epäonnistui. Tarkista, että täytit vaaditut kentät.

Palaute julkaisusta

Voit auttaa meitä kehittämään oppaidemme sisältöjä antamalla palautteesi

Kiitos!